Ga naar de inhoud

Guardiola verbaasd over transferwens Sterling: "De club wist dit niet"

Sterling is dit seizoen bij City gedegradeerd tot invaller.

Pep Guardiola was zich niet bewust van de transferwens van Raheem Sterling. Zo reageerde de Spaanse coach van Manchester City vandaag op het nieuws over zijn vleugelspeler. "Hij moet voor zichzelf en zijn familie beslissen wat het beste is."

Donderdag sprak Sterling zich uit over een eventueel vertrek bij Manchester City. De Engelse international, die dit seizoen zijn statuut van titularis kwijtspeelde bij City, zei dat hij openstaat voor een nieuwe uitdaging. "Als er een mogelijkheid was om ergens anders naartoe te trekken, dan sta ik daar momenteel voor open", klonk het.


Voor zijn coach Guardiola kwam het nieuws alvast uit de lucht vallen. "Ik wist het niet", zei hij. "Ik denk ook niet dat de club op de hoogte was. Raheem is onze speler, hopelijk zal hij opnieuw een ongelooflijk belangrijke speler zijn voor ons."


"Wat ik verwacht van Raheem en alle andere spelers is dat ze blij zijn om hier te zijn. Als dat het niet geval is, dan moet hij voor zichzelf en zijn familie beslissen wat het beste is."

Ik kan niemand een voorkeursbehandeling geven. Ik moet Cole Palmer op dezelfde manier behandelen als Kevin De Bruyne.

"Ik ben zelf speler geweest", ging Guardiola verder. "Ik begrijp hem dan ook volledig. Ik wou gewoon elke wedstrijd spelen. Maar iedereen wil dat en dat kan ik niet garanderen."

 

Guardiola voegde nog toe dat hij niemand van zijn spelers een voorkeursbehandeling kan geven, ongeacht het internationals of jeugdproducten zijn. "Ik moet Cole Palmer op dezelfde manier behandelen als Kevin De Bruyne", vertelde hij.

 

"Wanneer het goed gaat is alles rozengeur en maneschijn. Wanneer dat niet zo is, dan ben ik de verantwoordelijke. Dus ik moet keuzes maken die het beste zijn voor de club en niet voor mij."

"Ferran Torres speelt wellicht dit jaar niet meer"

De transferwens van Sterling is niet de enige zorg aan het hoofd van Guardiola. De City-coach sprak zich ook uit over de blessure van aanvaller Ferran Torres. Het Spaanse talent viel uit in de Nations League tegen Italië en zijn blessure blijkt nu erger dan verwacht.

 

Manchester City, komende dinsdag de tegenstander van Club Brugge in de Champions League, vreest dat buitenspeler Ferran Torres dit kalenderjaar niet meer in actie zal komen. Torres heeft een breukje in de rechtervoet.

 

"Hij zal twee à drie maanden niet kunnen spelen. Hij blijft enkele weken in Spanje en zal daarna in Manchester verder revalideren. Ik verwijt Spaanse bondscoach Luis Enrique niets, ik vertrouw hem helemaal en weet dat hij alle spelers zo goed mogelijk behandelt. Zo'n blessures gebeuren nu eenmaal."