Thibau Nys breekt sleutelbeen bij pijnlijke val in Waterloo: "Ik kom terug"

  Thibau Nys zal zich wat anders hebben voorgesteld van de eerste wereldbekercross in Waterloo. De Europese beloftekampioen op de weg kwam al in de tweede ronde ten val en gaf op. In het ziekenhuis werd een sleutelbeenbreuk vastgesteld. "Ik kom terug", verzekerde Nys op Instagram.

  Beelden van de val van Thibau Nys:

  Thibau Nys was een van de twee Belgische beloften die geselecteerd waren voor de WB-veldritten in de Verenigde Staten. Met het vertrouwen van zijn topresultaten op de weg maakte Nys in Waterloo ook een goeie start.

   

  Maar in de tweede ronde liep het fout voor Nys. Door de lichte regen in Waterloo was een stukje asfalt op het parcours heel glad geworden. Nys was een van de renners die tegen de vlakte gingen en kwam tegen de nadar terecht.

   

  Nys kon niet meer voort en moest opgeven. In het ziekenhuis werd de gevreesde diagnose ook vastgesteld: een sleutelbeenbreuk.

   

  Nys junior zal gerepatrieerd worden naar België, waar hij met zijn linkersleutelbeen onder het mes zal gaan bij dokter Toon Claes in Herentals.

  Thibau Nys gaat naar het ziekenhuis voor onderzoek

  Lees ook: