Kim Clijsters opent tegen Tsjechische Siniakova op Indian Wells

  Kim Clijsters kent haar volgende opdracht. Op het prestigieuze toernooi van Indian Wells neemt ze het in de eerste ronde op tegen de 25-jarige Tsjechische Katerina Siniakova. Clijsters kreeg een wildcard voor het toernooi dat ze won in 2003 en 2005. Elise Mertens is vrij in de eerste ronde.

  Vorige week speelde Kim Clijsters haar eerste wedstrijd in ruim een jaar op het toernooi van Chicago. Ze verloor er in de eerste ronde van de Taiwanese Su Wei Hsieh.

   

  De volgende halte is Indian Wells in Californië. Clijsters speelt er voor het eerst sinds 2011. Het toernooi begint op woensdag. Clijsters begint tegen Katerina Siniakova (WTA-53). Als ze die opdracht tot een goed einde brengt, wacht daarna de voormalige nummer een van de wereld Angelique Kerber (WTA-15).

   

  Elise Mertens (WTA-18) is het veertiende reekshoofd in Californië. Ze is vrij in de eerste ronde en speelt in haar eerste wedstrijd tegen een qualifier. Mogelijk wordt dat Kirsten Flipkens (WTA-132). Die plaatste zich maandag voor de tweede en laatste voorronde.