Clijsters: "Opgelucht dat het goed ging met mijn knie, maar te onregelmatig"

  Kim Clijsters.

  Kim Clijsters kwam tegen de Taiwanese Hsieh dicht bij een eerste overwinning sinds haar laatste comeback, maar uiteindelijk verloor ze toch in drie sets. "Ik was te onregelmatig, dat wil ik in de volgende wedstrijden verbeteren."

  Door corona en een knieoperatie moest Kim Clijsters meer dan een jaar wachten voor ze haar 4e wedstrijd van haar comeback kon spelen. "Ik ben met gemengde gevoelens van de baan gestapt", zegt ze na haar nederlaag in 3 sets (6-3, 5-7, 6-3) tegen Hsieh in Chicago.

   

  "Er waren goeie zaken en minder goeie zaken. Ik ben tevreden dat ik na mijn knieoperatie fysiek kon standhouden en geen problemen kende. Dat was een van de belangrijkste doelen die ik met mijn entourage had vastgelegd toen we naar hier kwamen. Dus in dat opzicht ben ik opgelucht dat het goed gegaan is."

   

  "Ik was niet ver van de winst en daarnaast was er die inconsistentie. Ik was te onregelmatig. Dat is iets wat ik in de volgende wedstrijden wil verbeteren."

   

  Clijsters sloeg 45 winners, maar daar stonden ook 54 directe fouten tegenover. "Er waren momenten dat ik mij echt goed voelde. Ik bewoog goed, mijn lichaam reageerde goed, wat een grote bonus is."

   

  "Het is natuurlijk waar dat ik veel fouten heb gemaakt. Sommige daarvan kwamen omdat ik het forceerde, maar daar kan ik mee leven. Waar ik minder tevreden over ben, zijn de fouten die ik maakte omdat ik twijfelde, onder meer op het moment dat ik haar tweede service kon aanvallen.  Zulke fouten maak ik niet graag. Maar dit gaat er pas uit als ik meer matchen kan spelen."

   

  "Ik heb het gevoel dat ik vooruit ben gegaan, dat is het belangrijkste. Ik kon beter anticiperen en de dingen doen die ik wilde doen in vergelijking met mijn eerdere wedstrijden. Ik heb de indruk dat ik op de goede weg ben, het is gewoon kwestie van meer wedstrijden te spelen, zodat ik me meer op het gemak voel op de baan."

  Het klopt dat ik veel fouten maakte. Soms was dat omdat ik het forceerde, maar daar kan ik mee leven.

  Kim Clijsters

  "Kijk ernaar uit om te dubbelen met Flipkens"

  Clijsters beseft dat ze tegen Hsieh een aantal kansen liet liggen. "Ik had meer eerste services kunnen binnenslaan op belangrijke momenten en had meer druk moeten zetten op haar opslag."

  "Ik wilde agressief zijn op haar tweede service, maar dat lukte niet altijd. Ik denk dat dit allemaal bij het proces hoort. Ik zou graag in Indian Wells spelen, maar er is nog niets officieels over een wildcard."

  "We zullen zien, maar eventueel kan ik ook kwalificatierondes spelen. Zo niet, wacht ik op het World Team Tennis, waar ik vorig jaar echt progressie voelde door in korte tijd veel sets te spelen."

  Clijsters is alleszins nog niet uitgetennist in Chicago, want vandaag komt ze samen met Kirsten Flipkens in actie in het dubbelspel tegen het Poolse duo Magdalena Frech en Katarzyna Kawa.

  "Ik kijk uit naar nog een wedstrijd en om met Kirsten te spelen. Zelfs een dubbel kan heel nuttig zijn om te wennen aan het lezen van de opslag en dat soort kleine dingen."

  Lees ook: