Ga naar de inhoud

Van Aert is klaar voor Roubaix: "Op training kom je geen Alaphilippe tegen"

 vr 1 oktober 2021 08:40
Wout van Aert
Wout van Aert heeft zin om "de hel" te trotseren.

Een week na het WK volgt alweer een hoogdag voor elke wielerfanaat. Zondag dokkert het peloton over kasseistroken richting Roubaix. Wout van Aert heeft veel zin om het beste van zichzelf te geven. Ook de benen voelen na een teleurstellend WK weer goed. "Vandaag had ik overschot", lacht onze landgenoot.

Na de straten van Leuven staan er zondag heel wat kasseistroken op het menu. Laat dat net het favoriete toetje zijn van Wout van Aert. "Als je graag over kasseien dokkert, ben je blij als een kind om naar hier te komen."

 

Het wereldkampioenschap in eigen land zindert nog steeds na bij de Belgen. Zo ook bij de kopman van Jumbo-Visma. Rijdt hij de teleurstelling van zich af in Noord-Frankrijk?

 

"Het WK is een koers waar je enorm naar toeleeft. Het heeft wel wat tijd gekost om de knop om te draaien en te focussen op Roubaix", deelt Van Aert. "Als je weer met je ploeg samenkomt, is het makkelijker om vooruit te kijken."

 

"In een zware koers zoals het WK kun je je heel lang goed voelen, maar aan het einde liepen de benen leeg. Ik ben benieuwd hoeveel er nog in de tank zit zondag."

Op training voelen de benen altijd goed aan, daar kom ik geen Alaphilippe tegen.

Wout van Aert

De weermodellen voorspellen regen en vettigheid. "De hel" zal zijn naam alle eer aandoen. Maakt de Belgische kampioen zich zorgen?

 

"De kasseibaantjes zijn gewoon boerenwegen. Dat zorgt geregeld voor modder op de weg. Of het nu veel gaat regenen of niet, er gaan sowieso verraderlijke passages zijn."

 

Afgelopen zondag waren zijn benen niet op wereldkampioenenniveau. Heeft Wout van Aert de hoogvorm deze week wel te pakken?

 

"Op training valt dat wel mee, daar kom ik geen Alaphilippe tegen", zegt Van Aert met een kwinkslag. "Vandaag (gisteren) had ik overschot."

Lees ook: