Ga naar de inhoud

Tony Martin zwaait af in de regenboogtrui: "Een perfecte dag"

 wo 22 september 2021 20:17
Tony Martin wist met zijn vreugde geen blijf op het podium.

Met de wereldtitel mixed relay op zak zit de indrukwekkende wielercarrière van Tony Martin erop. De 36-jarige Duitser kon zich geen mooier afscheid inbeelden. "Het was heel emotioneel."

Tony "Der Panzerwagen" Martin zette tussen Knokke-Heist en Brugge de kroon op het werk. Hij werd met het Duitse team wereldkampioen in de mixed relay, meteen ook zijn laatste wapenfeit als prof. "Een perfecte dag", zei hij na de tijdrit. 

 

"Niet alleen voor het Duitse team, maar ook voor mij. Ik had nooit gedacht dat mijn laatste dag als prof zo "nice" zou zijn. Goud pakken is één iets, maar de manier waarop de fans afscheid namen van mij, was echt emotioneel. Ik ben heel blij dat ik zo kan afzwaaien."

 

Hoe hoog plaatst Martin deze zege? "Heel hoog. Mijn eerste wereldtitel is uiteraard mijn mooiste zege als wielrenner, maar deze schat ik ook heel hoog in door de omstandigheden. Het is misschien wel de emotioneelste zege van allemaal."

 

Kruipt Martin ooit nog op een tijdritfiets? "Ik moet eerlijk zijn, ik heb al mijn tijdritfietsen van de ploeg mee. We moeten die toch weer afgeven. Thuis heb ik enkel een E-bike, naast al mijn fietsen die iets hebben betekend voor mij. Maar het zal wel eventjes duren voor ik weer op zo'n fiets kruip, denk ik."

Mijn eerste is uiteraard mijn mooiste zege als wielrenner, maar deze schat ik ook heel hoog ik door de omstandigheden. 

Tony Martin

"Zondag voor Wout supporteren"

Martin werd ook nog gevraagd naar zijn favoriet voor de wegrit van zondag. De Duitser van Jumbo-Visma moest niet lang nadenken. "Ik ga uiteraard voor mijn ploegmaat Wout van Aert supporteren. Hij is de grote favoriet."

 

"Maar als één van de Duitsers het goed doet, zal ik ook heel blij zijn. Maar het zal moeilijk zijn om Wout te kloppen, zeker met zo'n sterk team. Als het plan met Remco klopt, dan zie ik het wel goedkomen."

Felicitaties op Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: