Ga naar de inhoud

meest recent

Red Flames tankten vertrouwen, maar wat wordt het tegen Noorwegen?

 wo 22 september 2021 14:05

Opdracht volbracht voor de Red Flames tegen Albanië: winnen met ruime cijfers (7-0) én met mooi combinatievoetbal. Toch kan er niet gesproken worden van een goede start, want door het puntenverlies in Polen (1-1) blijven er vragen rond de ploeg van Ives Serneels. Voor antwoorden is het wachten tot de match tegen Noorwegen volgende maand.

Eerst dit: de Flames mogen gerust even nagenieten van de monsterzege gisteren in het Koning Boudewijnstadion. Winnen was een must tegen het nummer 75 van de wereld (België is 19e), maar ook toen de zege al zeker was, bleef België zoeken naar het volgende doelpunt.

 

Die passie siert de Flames en mogelijk kan het doelsaldo op het einde nog een rol spelen. In die optiek was de krappe winst van Polen bij Armenië (0-1) een meevaller.

Tukker Teulings

In vergelijking met de match in Polen voerde Serneels vier wissels door en die deden het prima. Zeker Jarne Teulings viel op, zij bedankte voor haar eerste basisplaats met een sterke prestatie. 


Teulings is nog maar 19, maar zette afgelopen zomer al de stap naar het buitenland. Als ze bij Twente verder kan groeien en voldoende speelkansen krijgt en grijpt, wordt ze bij de Flames snel onmisbaar.


Amber Tysiak, ook nog maar 21, bevestigde in dit tweeluik en lijkt intussen al een certitude in de verdediging. Het toont aan dat het jonge talent er is - in een al vrij jonge ploeg, met gisteren maar drie dertigers in de basis (Philtjens, Cayman en Onzia).

Blomaldinho

Ook de invallers scoorden punten, met als meest opvallende natuurlijk "hattrick hero" Jassina Blom. Niet de meest bekende naam, toch is ze "al" 27 en debuteerde ze in 2014 bij de Flames.

 
Voor het EK van 2017 haalde ze de definitieve selectie net niet en dat wil ze volgende zomer geen tweede keer meemaken. Na enkele jaren Nederland verkaste ze naar Tenerife, waarmee ze het kan opnemen tegen Real Madrid en Champions League-winnaar Barcelona.


Chloë Vande Velde ging ook andere lucht opsnuiven bij Breidablik in IJsland, maar dat avontuur zit er zoals voorzien alweer op. Met een prima invalbeurt toonde ze dat ze klaar is om Gent opnieuw op sleeptouw te nemen in de competitie.

Wat kan tegen de groepsfavoriet?

Veel positieve punten dus na Albanië, maar die volstaan voorlopig niet om de twijfels die er waren na Polen weg te nemen. 


De Flames toonden gisteren opnieuw dat ze het al combinerend moeten doen, maar dat wisten ze zelf ook al, dus blijft de vraag waarom dat tegen Polen niet lukte. En of het dan wel kan tegen Noorwegen? Met de basiself van gisteren? 
Die scoorde zeker punten, maar de starters tegen Polen kunnen terecht wijzen op het grote klasseverschil tussen beide tegenstanders. Aan de bondscoach om de knoop door te hakken.


Eerst volgt nog Kosovo (21 oktober) en die volgorde valt mee want het nummer 115 van de wereld mag geen probleem vormen. Een tweede overtuigende zege op rij kan alleen maar goed zijn voor het vertrouwen. 


Hoe dan ook wordt oktober een belangrijke maand voor de Flames, want op 28 oktober, 2 dagen na Noorwegen, kennen ze hun tegenstanders op het EK.

Lees ook: