De grote vriendelijke reus Paul Onuachu in cijfers: 51 goals, 2 meter, 0 aanbiedingen

  Paul Onuachu is een fenomeen in de Jupiler Pro League.

  Vanavond spelen Antwerp en Racing Genk hun inhaalwedstrijd van de 5e speeldag. Bij de bezoekers is het opnieuw uitkijken naar Paul Onuachu. De Nigeriaanse spits is ook dit seizoen van goudwaarde bij Racing Genk. Zijn cijfers spreken boekdelen.

  51 goals voor Genk

  Paul Onuachu is aan zijn 3e seizoen begonnen bij Racing Genk. In 79 wedstrijden voor de club heeft hij het net al 51 keer doen trillen: dat is 1 goal per anderhalve wedstrijd.

   

  Zondag was de spits nog matchwinnaar in Sint-Truiden, vorige week donderdag maakte hij zijn 50e in de Europa League tegen Rapid Wien (zie video).

  Slechts één speler rondde sneller de kaap van 50 doelpunten bij Racing Genk: Wesley Sonck. Hij had in zijn glorieperiode exact 70 matchen nodig.

  37 goals sinds vorig seizoen

  Vorig jaar liet Paul Onuachu zijn turbo aanslaan in de Jupiler Pro League. Met 33 doelpunten kroonde hij zich tot doelpuntenkoning in ons land.

   

  Tel er de 4 van dit seizoen bij en je komt aan 37 stuks. In de grote Europese competities doet alleen Bayern-spits Robert Lewandowski beter met 48 stuks.

  Paul Onuachu met de Gouden Stier op zijn rug.

  0 aanbiedingen

  Erg knappe cijfers en toch kwam geen enkele club met een officieel bod aankloppen bij Racing Genk. Omdat de Belgische bekerwinnaar een stevig prijskaartje aan zijn shirt heeft gehangen?

   

  In 2019 haalde het Paul Onuachu van Denemarken naar België voor een transfersom van 6 miljoen euro. Wie de goalgetter nu wil overnemen, mag 4 of misschien wel 5 keer zoveel overschrijven.

   

  Zeker nu Genk het contract van de Nigeriaan heeft opengebroken tot in 2024.

  3e Gouden Schoen 2020

  In zijn eerste volledig kalenderjaar maakte Paul Onuachu meteen kans op de mooiste individuele prijs in het Belgische voetbal. De spits haalde de top 3 van de Gouden Schoen.

   

  Voorlopig heeft hij er nog geen in zijn prijzenkast staan. Lior Refaelov (ex-Antwerp, nu Anderlecht) en Raphael Holzhauser (Beerschot) kregen de voorkeur op Onuachu. Lukt het hem dit jaar wel?

  Uitslag Gouden Schoen 2020  
  1. Lior Refaelov Antwerp 271
  2. Raphael Holzhauser Beerschot 187
  3. Paul Onuachu Genk 86
  4. Simon Mignolet Club Brugge 75
  5. Charles De Ketelaere Club Brugge 72
  6. Theo Bongonda Racing Genk 62
  7. Clinton Mata Club Brugge 43
  8. Hans Vanaken Club Brugge 33
  9. Xavier Mercier OH Leuven 23
  10. Jonathan David AA Gent 14

  Op zijn 16e van Nigeria naar Europa

  Paul Onuachu is aan zijn 10e seizoen in Europa bezig. Op zijn 16e maakte hij de oversteek vanuit Nigeria. Bestemming: Denemarken.

   

  Daar kwam hij in de jeugdopleiding van topclub Midtjylland terecht. Na een uitleenbeurt aan Vejle ontbolsterde hij bij de A-ploeg. Om de twee matchen scoorde hij er of liet hij scoren.

   

  Vraag het maar aan Antwerp-coach en ex-Genk-speler Brian Priske. In het laatste jaar van Onuachu was hij er assistent.

  2,01 meter

  Als u Paul Onuachu een keer tegen het lijf loopt, zult u moeten opkijken. De man meet een dubbele meter. 2,01 meter om precies te zijn.

   

  "En toch is hij met die lengte zo beweeglijk", merkt onze commentator Stef Wijnants op.

   

  "Ga er maar eens een wedstrijd naar kijken, want lang zal het niet duren", luidt zijn advies. "Wat Mignolet in de goal is voor Club Brugge, is Onuachu voor Genk in de spits: spelers die onze competitie ver overstijgen."

  Wat Mignolet in de goal is voor Club Brugge, is Onuachu voor Genk in de spits: spelers die onze competitie ver overstijgen.

  Stef Wijnants

  bekijk ook: