7. 90+3' - Doelpunt - Paul Onuachu (0 - 1)
UEFA Europa League - speeldag 1 - 16/09/21 - 18:45
90+3'
Paul Onuachu
0 - 1
90+3'

Racing Genk heeft zijn Europese openingsdans met veel moeite tot een goed einde gebracht. Genk leek vrede te moeten nemen met een scoreloos gelijkspel na een matige wedstrijd, maar in de toegevoegde tijd kon het in Wenen rekenen op zijn scherpschutter.

Rapid Wenen-Racing Genk kort samengevat:

• Sleutelmoment: In een wedstrijd met één doelpunt is het niet lang zoeken naar het belangrijkste moment. Het leek 0-0 te blijven, maar daar besliste het duo Ito-Onuachu nog anders over.
  • Man van de Match: Op de linkerkant was Ito een gesel voor de Rapid-verdediging. Hij bracht twee doelpunten aan, waarvan één geldig.
  • Opvallend: Rapid Wenen verloor dit seizoen nog niet in eigen huis in een Europees duel. Daar bracht Genk vandaag verandering in.

Fast forward naar de tweede helft

De eerste helft in de Oostenrijkse hoofdstad was een maat voor niets. Racing Genk was wel de betere ploeg. Onuachu kon tot twee keer toe dreigen in de zestien, maar zijn vizier stond niet goed afgesteld. Meer had de eerste helft niet in petto in de Allianz Arena.

Na de rust zorgde invaller Mike Trésor (voor de geblesseerde Bongonda) voor een nieuw elan bij Genk. Hij liet zich meteen opmerken met een afstandsschot dat net over ging.

De thuisploeg was na het sterke Genkse begin tot twee keer toe gevaarlijk via Kara. Eerste devieerde hij met zijn hak in de handen van Vandevoordt, waarna hij voorlangs besloot na een snelle tegenstoot.

Genk nam daarna opnieuw over dankzij de vinnige Ito. De Japanner kon afdrukken, kadrereren lukte niet. Het antwoord van Rapid kwam van Grull, zijn krul ging net naast. Eindelijk zat er vuur in de wedstrijd!

Twintig minuten voor het einde trilde het net dan toch. Onuachu maakte een mooie Genkse aanval af, maar Ito vertrok vanuit buitenspel en het feestje van de bezoekers ging niet door na ingrijpen van de VAR.

Het leek 0-0 te blijven, tot wanhoop van John van den Brom, die bijna gek werd van de vele fouten van Rapid. Maar diep in de toegevoegde tijd zorgde Onuachu (wie anders?) alsnog voor de bevrijding. De goede voorzet kwam opnieuw van Ito.

Van den Brom is al bezig met zondag: "Ik zal moeten roteren"

Na de opdoffer tegen Union in de competitie deed deze late zege in Wenen extra veel deugd bij Racing Genk-trainer John van den Brom. "Zondag was er veel teleurstelling, nu net het omgekeerde."

"Maar ik vind op basis van de hele wedstrijd wel dat we verdiend gewonnen hebben. Het is jammer dat de eerste goal afgekeurd werd, maar we zijn blijven spelen om deze wedstrijd te winnen. Het ging moeilijk, maar het belangrijkste is de overwinning."

Waarom kwam Genk zo moeilijk in zijn spel? "Dat lag vooral aan onszelf", vindt Van den Brom. "We maakten verkeerde keuzes en het was zwaar door de warmte. De tweede helft lukte het veel beter en waren we wel gevaarlijk."

Zondag wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd: de Limburgse derby tegen STVV. "Ik zal moeten roteren, want dit houden we niet vol."

Het is jammer dat de eerste goal afgekeurd werd, maar we zijn blijven spelen om deze wedstrijd te winnen.

John van den Brom

Heynen: "Onuachu en Ito zijn erg belangrijk voor ons"

Onuachu: "Slordige eerste helft, maar hebben ons goed herpakt"

90+4'
90+3' tweede helft
90+3'

Einde!

Het zit erop in Wenen! Dankzij een laat doelpunt van Onuachu begint Genk uitstekend aan de Europa League.