Ga naar de inhoud

Van Aert zet puntjes op de i in titanensprintje bergop tegen Alaphilippe

 wo 8 september 2021 16:46
Van Aert springt nog net op tijd voorbij Alaphilippe.

Wout van Aert heeft nog eens zijn WK-hoogvorm getoond in de Ronde van Groot-Brittannië. De Belgische kampioen werd stevig op de proef gesteld op de steile slotklim door onder anderen wereldkampioen Julian Alaphilippe, maar hij brak niet. En in een titanensprintje was de Jumbo-Visma-renner het sterkst. Ook de leiderstrui heeft Wout van Aert zo weer te pakken.

Het journaal 19u met o.a. de nipte winst van Van Aert in de Ronde van Groot-Brittannië

Verstoppertje spelen, daar houdt Wout van Aert duidelijk niet van. Na zijn zege in de eerste rit, zette hij ook in de zware 4e rit in Groot-Brittannië zijn rol als topfavoriet voor het aankomende WK in Leuven in de verf. 

 

Na een rit van meer dan 200 kilometer kregen de renners in het slot nog twee pittige puisten voor de kiezen. De aankomst lag bovenop de Great Orme met een stijgingspercentage van gemiddeld 9,2 procent. Het peloton had tegen die tijd de vroege vlucht al ingerekend en het was de Ineos-brigade die het tempo bepaalde voor leider Hayter.

 

Maar het waren Michael Woods, Julian Alaphilippe en Van Aert die zich losmaakten uit de groep op het steilste stuk van de slotklim. De Belgische kampioen moest even passen bij een versnelling van de wereldkampioen, maar beet op zijn tanden en haakte opnieuw aan. Ook Hayter vond nog aansluiting bij het drietal, net als Honoré.

 

Die laatste kon als ploegmaat van Alaphilippe bij Deceuninck-Quick Step de ideale springplank spelen voor zijn kopman. Dat plannetje leek te werken en Alaphilippe lanceerde zich richting finish, maar Van Aert klauwde zich vast in zijn wiel. 

 

De wereldkampioen probeerde de deur nog dicht te doen in de slotsprint, maar Van Aert wrong zich langs de regenboogtrui en pakte de zege. Ook de leiderstrui komt weer om zijn schouders terecht. Van Aert kreeg op het podium een pluchen geit in zijn armen gestopt. 

Wat een aankomst, wat een duel

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
uitslag rit 4
1. Wout van Aert in 5u04'22"
2. Julian Alaphilippe (Fra) z.t.
3. Michael Woods (Can) 1"
4. Mikkel Honoré (Den) 4"
5. Ethan Hayter (GBr) 8"
6. Dan Martin (Ier) 13"
7. Kristian Sbaragli (Ita) 16"
8. Simon Clarke (Aus) z.t.
9. Sergio Roman Martin (Spa) 27"
10. Nicholas Roche (Ier) 29"
stand na rit 4
1. Wout van Aert 14u44'49"
2. Ethan Hayter (GBr) op 2"
3. Julian Alaphilippe (Fra) 11"
4. Mikkel Honoré (Den) 21"
5. Michael Woods (Can) 40"
6. Rohan Dennis (Aus) 44"
7. Daniel Martin (Ier) 1'13"
8. Kristian Sbaragli (Ita) 1'03"
9. Mark Donovan (GBr) 1'34"
10. Xandro Meurisse  1'38"

rittenschema

        winnaar leider
rit 1 05/09 Penzance - Bodmin 181 km Van Aert Van Aert
rit 2 06/09 Sherford - Exeter 184 km Carpenter Carpenter
rit 3 07/09 Camarthenshire - Camarthenshire (ploegentijdrit) 27,5 km Ineos Hayter
rit 4 08/09 Aberaeron - Great Orme 210 km Van Aert Van Aert
rit 5 09/09 South Cheshire - Warrington 152 km Hayter Hayter
rit 6 10/09 Carlisle - Gateshead 193 km Van Aert Hayter
rit 7 11/09 Hawick - Edinburgh 195 km Lampaert Hayter
rit 8 12/09 Stonehaven - Aberdeen 173 km Van Aert Van Aert
Lees ook: