Ga naar de inhoud
WK-kwalificatie UEFA
speeldag 10

WK-kwalificatie UEFA klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
20
8
6
0
2
25
6
2
Wales
15
8
4
1
3
14
9
3
Tsjechië
14
8
4
2
2
14
9
4
Estland
4
8
1
6
1
9
21
5
Wit-Rusland
3
8
1
7
0
7
24
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Wales
0
0
0
0
0
0
0
3
Tsjechië
0
0
0
0
0
0
0
4
Estland
0
0
0
0
0
0
0
5
Wit-Rusland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Wales
0
0
0
0
0
0
0
3
Tsjechië
0
0
0
0
0
0
0
4
Estland
0
0
0
0
0
0
0
5
Wit-Rusland
0
0
0
0
0
0
0

België moet het zonder Courtois, Vertonghen en Lukaku doen tegen Wit-Rusland

 ma 6 september 2021 00:23
Thibaut Courtois bewees tegen Tsjechië weer zijn waarde voor de Rode Duivels.

Woensdag tegen Wit-Rusland zal wellicht weer een experimenteel elftal op het veld staan voor de Rode Duivels. Naast de geblesseerden en de geschorsten Vertonghen en Lukaku ontbreekt ook Thibaut Courtois.

Roberto Martinez zal moeten puzzelen voor de wedstrijd van woensdag tegen Wit-Rusland. Jan Vertonghen en Romelu Lukaku ontbreken sowieso door een schorsing na hun gele kaarten tegen Tsjechië. 

 

En ook Thomas Meunier en Thibaut Courtois reizen niet naar Kazan (Rusland), waar de wedstrijd gespeeld wordt. "Thomas Meunier gaan we zo'n lange vliegreis niet aandoen", zei Martinez na de zege (3-0) tegen Tsjechië.

 

"We spelen drie duels in zeven dagen dus moeten zien dat iedereen fit en fris blijft." Meunier is nog niet wedstrijdfit na een besmetting met het coronavirus. Ook Thibaut Courtois, die wat last heeft aan zijn achillespees, laat het duel schieten. Zij keren allemaal naar hun club.

 

Eerder haakten ook Kevin De Bruyne, Jeremy Doku en Dries Mertens geblesseerd af voor de interlands van België. Thomas Vermaelen (in Japan gebleven) en Simon Mignolet (rust na zijn blessure op het EK) zijn er ook niet bij.

Courtois: "Misschien mijn joker inzetten voor Wit-Rusland"

 

Thibaut Courtois had op de persconferentie al laten uitschijnen dat hij zou ontbreken tegen Wit-Rusland. "Of ik meega naar Rusland? Dat moeten we nog met de coach bespreken", zei Courtois.

 

"Ik heb altijd zin om voor de Duivels te spelen, maar het is natuurlijk een verre verplaatsing en daarna zijn er ook belangrijke wedstrijden met Real Madrid."

 

"Misschien mag ik na mijn wedstrijd van vanavond een joker inzetten. Het is ook een mooie kans voor een andere doelman om te spelen." Dat zou dan een kans zijn voor Koen Casteels, Matz Sels of Thomas Kaminski, want Simon Mignolet is in Brugge gebleven.

 

Courtois was met belangrijke saves heel belangrijk voor de Rode Duivels tegen Tsjechië. "Het is altijd leuk om belangrijk te zijn voor de ploeg. We moesten een goede match neerzetten tegen een sterke tegenstander en dat hebben we gedaan. Dit is een belangrijke overwinning."

Bekijk hieronder wat Thibaut Courtois te zeggen had

Lees ook: