Ga naar de inhoud

Peter Genyn teleurgesteld met zilver: "Mijn topsnelheid lag iets te laag"

 di 31 augustus 2021 08:10
Helemaal tevreden was Genyn niet met zijn zilveren plak.

Op de 200m sprint hebben Roger Habsch (brons) en Peter Genyn (zilver) ons land in een klap twee medailles bezorgd. Toch was die laatste niet echt tevreden met de kleur van zijn plak. "Ik ben toch een beetje ontgoocheld", vertelde Genyn na afloop van zijn race.

Samen met zijn grote rivaal Toni Piispanen kwam Peter Genyn als een raket uit de bocht. De laatste rechte lijn moest beslissen wie zich tot paralympisch kampioen kroonde. Een strijd die uiteindelijk door de Fin werd gewonnen.

"Ik ben toch een beetje teleurgesteld, want je wil die gouden medaille natuurlijk. Ik weet dat het erin zit, maar het is er alleen niet uitgekomen vandaag", reageerde een teleurgestelde Genyn.

"Ik was vrij goed weg en ik denk dat we ook gelijk uit de bocht komen. Maar vervolgens sla ik iets te laat om, waardoor ik wat moest corrigeren."

"Maar ik denk niet dat het een verschil zou gemaakt hebben, want mijn topsnelheid lag iets te laag", was de atleet eerlijk.

 

"Het kon beter vandaag. Mijn tijd (37"11) is ook zeker niet goed genoeg. Nu ga ik op de 100 meter proberen om revanche te nemen", sloot de Belg strijdlustig af.

Habsch: "Zeer tevreden met brons op mijn eerste Spelen"

In tegenstelling tot Genyn verscheen Roger Habsch na zijn 3e plek wel met een stralende glimlach voor de camera. "Ik ben zeer tevreden. Voor mijn eerste Paralympische Spelen is een bronzen medaille zeer goed."

"Mijn traject tijdens de race was wel niet perfect. In de bocht heb ik 4 of 5 keer moeten corrigeren, waardoor ik veel tijd verloor. Maar ik ben toch zeer gelukkig."

"Dat we vandaag 2 medailles pakken op de 200 meter maakt het gewoon perfect", sloot Habsch af.

Het interview met Peter Genyn (zilver):

Het interview met Roger Habsch (brons) in het Frans: