Ga naar de inhoud

Nainggolan in selectie tegen Nicosia: "Hij is erg gefocust op de wedstrijd"

 wo 25 augustus 2021 18:52
Zal Radja Nainggolan morgen effectief tussen de lijnen verschijnen bij Antwerp?
Zal Radja Nainggolan morgen effectief tussen de lijnen verschijnen bij Antwerp?

(On)mogelijk? Antwerp ging vorige week in de kwalificatiewedstrijd van de Europa League met 4-2 uit de bocht tegen Omonia Nicosia. Toch toonden rechtsback Bataille en coach Priske zich op de persconferentie zeer strijdvaardig. "Het kan nog", klonk het bij hen.

Kan Antwerp een 4-2-achterstand in eigen huis nog ombuigen en zich morgen alsnog voor de Europa League plaatsen? "We zijn er zeker van dat dat nog mogelijk is", vertelde Bataille prompt op de persconferentie voor de kwalificatiewedstrijd tegen Omonia Nicosia.

 

De rechtsback van de roodhemden is niet de enige die  een stuntzege wel ziet zitten. Ook hun immer strijdlustige coach Brian Priske heeft maar één doel: "morgen willen we winnen en doorstoten."

Radja is goed bezig in de kleedkamer en toont ook kwaliteit op het veld

Brian Priske, coach Antwerp

Het doel heiligt de middelen?

 

In de Bosuil zit ook Radja Nainggolan gewoon in de selectie, nadat hij dit weekend door de politie betrapt werd op te snel en onder invloed rijden. "Radja is heel gefocust op de match", meent Priske. "Hij is goed bezig in de kleedkamer en toont ook kwaliteit op het veld."

 

Het is koffiedik kijken of Nainggolan Antwerp effectief wat meer slagkracht zal mogen geven morgen.

Van de hel naar de hemel?

Systeem op de schop?

Antwerp zal donderdag komaf moeten maken met de defensieve blunders die hen  een mooie uitgangspositie gekost hebben. "We speelden vorige week goed, maar in de tweede helft waren we wat in paniek door de tegengoal", vindt Bataille. 

 
Hier en daar wordt geopperd om terug te keren naar een vijfmansdefensie, maar daar wil trainer Brian Priske voorlopig niets over horen: "Onze defensie heeft genoeg kwaliteit en ervaring. Het ligt niet aan het systeem van vier of vijf verdedigers."

Met vier is natuurlijk anders dan met vijf, maar we kennen allemaal onze taken

Jelle Bataille

"Vorig jaar kreeg de vijfmansdefensie hier toch ook 59 tegendoelpunten te verwerken ... Er stonden vorige week ook gewoon zeven nieuwe spelers op het veld. Op elkaar ingespeeld geraken, heeft nu eenmaal wat tijd nodig. Morgen zal dat al beter zijn."

 

"Met vier is natuurlijk anders dan met vijf, maar we kennen allemaal onze taken", vindt ook Bataille.

Lees ook: