Ga naar de inhoud

Nicosia straft defensieve fouten Antwerp af, Nainggolan maakt zijn debuut

 do 19 augustus 2021 20:51
ANT
einde (pen.)
23-02
OMO
  1. 43' - Geel - Pieter Gerkens
  2. 44' - Doelpunt - Loizos Loizou (1 - 1)
  1. 50' - Doelpunt - Andronikos Kakoullis (2 - 1)
  2. 57' - Doelpunt - Loizos Loizou (3 - 1)
  3. 74' - Verv. Andronikos Kakoullis door Iyayi Atiemwen
  4. 84' - Geel - Abdoulaye Seck
UEFA Europa League - speeldag 1 - 19/08/21 - 19:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
44'
Loizos Loizou
44'
Loizos Loizou
1 - 1
50'
Andronikos Kakoullis
50'
Andronikos Kakoullis
2 - 1
57'
Loizos Loizou
57'
Loizos Loizou
3 - 1

Omonia Nicosia heeft Antwerp voor het blok gezet in de play-offs van de Europa League. Antwerp leek op weg naar een goed resultaat tegen de Cyprioten, maar de niet-ingespeelde defensie liet het vervolgens keer op keer afweten. Na een uur viel Radja Nainggolan in, maar ook hij zorgde niet voor een ommekeer.

Omonia Nicosia-Antwerp in een notendop

  • Sleutelmoment: Antwerp lijkt met een voorsprong de rust in te gaan, maar balverlies van De Laet helpt Omonia Nicosia toch weer in het zadel. De Cyprioten zullen die lijn na de rust doortrekken, Antwerp kan de controle niet meer herstellen.
 
  • Man van de Match: Loizos Loizou is nog maar 18 jaar en zou op de radar van Club Brugge staan. De jonge Cyprioot deed vanavond alvast een paar 100.000 euro bij zijn vraagprijs. De linkspoot zwierf over het hele veld en wist perfect de zwakke plekken van de Antwerp-defensie te vinden. En zijn afwerking mocht er ook zijn.

Het journaal laat met o.a. de nederlaag van Antwerp in Europa

Antwerp valt stil na de goal van Benson

Omonia Nicosia mocht als kampioen van Cyprus aanvankelijk in de Champions League uitkomen, maar Dinamo Zagreb verwees de club van coach Henning Berg (ex-Manchester United) naar de voorrondes van de Europa League.

 

Omdat de competitie in Cyprus nog niet begonnen was, leek het een haalbare kaart voor Antwerp. In een evenwichtige eerste helft kreeg Nicosia de beste kans, met een schot op de paal van Kakoullis.

 

Antwerp zette daar een knappe goal tegenover. Yusuf zorgde voor de diepgang, Balikwisha voor de voorzet en de kleine Benson met een kopbal voor de 0-1.

 

Geen vuiltje aan de verzengende lucht in Nicosia, maar vlak voor rust kwam er dan toch een donderslag bij heldere hemel toen De Laet de bal zomaar inleverde en de Cypriotische hakbijl ongenadig naar beneden viel: 1-1 via Loizou.

Invallers spelen een belangrijke rol na de rust

Antwerp had een groot deel van de eerste helft gecontroleerd, maar was die controle na de rust helemaal kwijt. Nicosia zette de Antwerpse defensie, met de debuterende Engels en Vines, twee keer te kijk. Eerst werd Kakoullis niet opgevangen, daarna kreeg ook Loizou een zee van ruimte om in te plonsen.

 

Priske probeerde nog bij te sturen door de greep op het middenveld terug te krijgen. De debuterende Nainggolan zorgde aanvankelijk wel voor een steekvlam, maar die doofde toch snel.

 

Dan was die andere invaller, Miyoshi, beslissender. Op listige wijze speelde hij zichzelf vrij en haalde hij ongenadig de trekker over: 3-2. Was de ommekeer ingezet?

 

Niet echt, want Antwerp zou nog een 4e goal slikken. Seck was de teleurstellende Engels komen vervangen, maar ging zelf ook in de fout. Atiemwen, ook al een invaller, ranselde de penalty in doel.

 

Antwerp moet nu minstens met 2 goals verschil winnen volgende week om door te stoten naar de groepsfase van de Europa League. Zeker niet onmogelijk, want Omonia Nicosia is echt geen wereldploeg. Maar dan zal Priske zijn zaakjes defensief toch beter op orde moeten krijgen.

Lees ook:

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+4'

Einde: Omonia Nicosia zet Antwerp voor het blok

Antwerp zal uit een totaal ander vaatje moeten tappen volgende week als het de groepsfase van de Europa League wil bereiken. Vooral defensief deed het vanavond geregeld pijn aan de ogen.

90+4'

Nederlagen bij een ploeg uit Polen en een ploeg uit Cyprus voor de Belgische ploegen. Wat moeten we daar allemaal van denken?

Bert Sterckx (Sporza)
90+1'

Een slotoffensief van Antwerp blijft wat uit, het blijft bij een occasionele speldenprik.

90'

4 minuten extra tijd

  

89'

We naderen stilaan de extra tijd. Eén goal kan de wereld voor Antwerp misschien toch nog wat doen opklaren, dat zou de opdracht voor de terugmatch alvast een stukje makkelijker maken.

87'

Toch nog eens een kansje voor Antwerp. De goed ingevallen Miyoshi pakt uit met een rollertje.

86'

Antwerp ontsnapt aan de 5-2

Het kan nog een stuk erger voor Antwerp. Lecjaks krijgt alle tijd om vanaf links een ploegmaat uit te kiezen. Die keuze is snel gemaakt, want Atiemwen staat helemaal vrij. Hij kopt... recht op Butez.

84'

Antwerp krijgt wat het verdient. Wat zou geldschieter Paul Gheysens hiervan denken?

Bert Sterckx (Sporza)
84'
83'

GOAL: Atiemwen met de 4-2!

Het ziet er plots weer een stuk benarder uit voor Antwerp, want Atiemwen wast zelf het varkentje vanaf de spits.

82'

Penalty voor Nicosia!

Seck is in hetzelfde bedje ziek als de man die hij is komen vervangen, Engels. Hij is Atiemwen kwijt en die kan enkel met een overtreding afgestopt worden. Seck raakt met zijn tackle langs achteren even de bal, maar er is geen VAR om de penalty eventueel uit te wissen.

81'

Engels heeft voor rugnummer 3 gekozen en dat is ongeveer het cijfer dat hij vandaag op 10 krijgt.

Bert Sterckx (Sporza)
77'
Kan Nainggolan met zijn afstandschot het verschil maken?
77'

Wissel Engels

Björn Engels heeft zijn eerste minuten gemaakt voor Antwerp, maar het waren er geen waar hij vol trots op zal terugkijken. Voor het laatste kwartier wordt hij vervangen door Seck.

76'

De aanvalsdrift van Antwerp is een beetje afgenomen, maar hier is nog eens Eggestein. De Duitser kon zich als afwerker nog niet echt laten gelden en nu blijkt waarom. Zijn schot is te zwak en dus geen probleem voor Fabiano.

74'

Opnieuw onzekerheid troef bij Antwerp in de achterhoede, deze keer van Engels. Invaller Atiemwen twijfelt iets te lang voor hij schiet en ziet zo De Laet nog opduiken met een tackle.

74'