Nicosia straft defensieve fouten Antwerp af, Nainggolan maakt zijn debuut

  1. 44' - Doelpunt - Loizos Loizou (1 - 1)
  2. 43' - Geel - Pieter Gerkens
  3. 27' - Doelpunt - Benson Manuel (0 - 1)
  1. 90' - Verv. Johannes Eggestein door Faris Haroun
  2. 85' - Doelpunt strafschop - Iyayi Atiemwen (4 - 2)
  3. 84' - Geel - Abdoulaye Seck
  4. 82' - Verv. Fouad Bachirou door Paris Psaltis
  5. 82' - Verv. Fotis Papoulis door Michal Duriš
  6. 78' - Verv. Björn Engels door Abdoulaye Seck
  7. 78' - Verv. Jelle Bataille door Aurélio Buta
  8. 77' - Verv. Mix Diskerud door Panagiotis Zachariou
  9. 74' - Verv. Loizos Loizou door Marinos Tzionis
  10. 74' - Verv. Andronikos Kakoullis door Iyayi Atiemwen
  11. 69' - Geel - Koji Miyoshi
  12. 63' - Doelpunt - Koji Miyoshi (3 - 2)
  13. 61' - Verv. Pieter Gerkens door Koji Miyoshi
  14. 61' - Verv. Benson Manuel door Radja Nainggolan
  15. 57' - Doelpunt - Loizos Loizou (3 - 1)
  16. 50' - Doelpunt - Andronikos Kakoullis (2 - 1)
  27'goalBenson Manuel0 - 1
  44'goalLoizos Loizou1 - 1
  57'goalLoizos Loizou3 - 1
  63'goalKoji Miyoshi3 - 2
  85'penalty goalIyayi Atiemwen4 - 2

  Omonia Nicosia heeft Antwerp voor het blok gezet in de play-offs van de Europa League. Antwerp leek op weg naar een goed resultaat tegen de Cyprioten, maar de niet-ingespeelde defensie liet het vervolgens keer op keer afweten. Na een uur viel Radja Nainggolan in, maar ook hij zorgde niet voor een ommekeer.

  Omonia Nicosia-Antwerp in een notendop

  • Sleutelmoment: Antwerp lijkt met een voorsprong de rust in te gaan, maar balverlies van De Laet helpt Omonia Nicosia toch weer in het zadel. De Cyprioten zullen die lijn na de rust doortrekken, Antwerp kan de controle niet meer herstellen.
   
  • Man van de Match: Loizos Loizou is nog maar 18 jaar en zou op de radar van Club Brugge staan. De jonge Cyprioot deed vanavond alvast een paar 100.000 euro bij zijn vraagprijs. De linkspoot zwierf over het hele veld en wist perfect de zwakke plekken van de Antwerp-defensie te vinden. En zijn afwerking mocht er ook zijn.

  Het journaal laat met o.a. de nederlaag van Antwerp in Europa

  Antwerp valt stil na de goal van Benson

  Omonia Nicosia mocht als kampioen van Cyprus aanvankelijk in de Champions League uitkomen, maar Dinamo Zagreb verwees de club van coach Henning Berg (ex-Manchester United) naar de voorrondes van de Europa League.

   

  Omdat de competitie in Cyprus nog niet begonnen was, leek het een haalbare kaart voor Antwerp. In een evenwichtige eerste helft kreeg Nicosia de beste kans, met een schot op de paal van Kakoullis.

   

  Antwerp zette daar een knappe goal tegenover. Yusuf zorgde voor de diepgang, Balikwisha voor de voorzet en de kleine Benson met een kopbal voor de 0-1.

   

  Geen vuiltje aan de verzengende lucht in Nicosia, maar vlak voor rust kwam er dan toch een donderslag bij heldere hemel toen De Laet de bal zomaar inleverde en de Cypriotische hakbijl ongenadig naar beneden viel: 1-1 via Loizou.

  Invallers spelen een belangrijke rol na de rust

  Antwerp had een groot deel van de eerste helft gecontroleerd, maar was die controle na de rust helemaal kwijt. Nicosia zette de Antwerpse defensie, met de debuterende Engels en Vines, twee keer te kijk. Eerst werd Kakoullis niet opgevangen, daarna kreeg ook Loizou een zee van ruimte om in te plonsen.

   

  Priske probeerde nog bij te sturen door de greep op het middenveld terug te krijgen. De debuterende Nainggolan zorgde aanvankelijk wel voor een steekvlam, maar die doofde toch snel.

   

  Dan was die andere invaller, Miyoshi, beslissender. Op listige wijze speelde hij zichzelf vrij en haalde hij ongenadig de trekker over: 3-2. Was de ommekeer ingezet?

   

  Niet echt, want Antwerp zou nog een 4e goal slikken. Seck was de teleurstellende Engels komen vervangen, maar ging zelf ook in de fout. Atiemwen, ook al een invaller, ranselde de penalty in doel.

   

  Antwerp moet nu minstens met 2 goals verschil winnen volgende week om door te stoten naar de groepsfase van de Europa League. Zeker niet onmogelijk, want Omonia Nicosia is echt geen wereldploeg. Maar dan zal Priske zijn zaakjes defensief toch beter op orde moeten krijgen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde: Omonia Nicosia zet Antwerp voor het blok. Antwerp zal uit een totaal ander vaatje moeten tappen volgende week als het de groepsfase van de Europa League wil bereiken. Vooral defensief deed het vanavond geregeld pijn aan de ogen. .
  3. tweede helft, minuut 94. Nederlagen bij een ploeg uit Polen en een ploeg uit Cyprus voor de Belgische ploegen. Wat moeten we daar allemaal van denken? Bert Sterckx (Sporza).
  4. tweede helft, minuut 91. Een slotoffensief van Antwerp blijft wat uit, het blijft bij een occasionele speldenprik. .
  5. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra tijd.    .
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Antwerp, Faris Haroun erin, Johannes Eggestein eruit
  7. tweede helft, minuut 89. We naderen stilaan de extra tijd. Eén goal kan de wereld voor Antwerp misschien toch nog wat doen opklaren, dat zou de opdracht voor de terugmatch alvast een stukje makkelijker maken. .
  8. tweede helft, minuut 87. Toch nog eens een kansje voor Antwerp. De goed ingevallen Miyoshi pakt uit met een rollertje. .
  9. tweede helft, minuut 86. Antwerp ontsnapt aan de 5-2. Het kan nog een stuk erger voor Antwerp. Lecjaks krijgt alle tijd om vanaf links een ploegmaat uit te kiezen. Die keuze is snel gemaakt, want Atiemwen staat helemaal vrij. Hij kopt... recht op Butez. .
  10. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 85 door Iyayi Atiemwen van Omonia Nicosia. 4, 2.
  11. tweede helft, minuut 84. Antwerp krijgt wat het verdient. Wat zou geldschieter Paul Gheysens hiervan denken? Bert Sterckx (Sporza).
  12. Gele kaart voor Abdoulaye Seck van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 84
  13. tweede helft, minuut 83. GOAL: Atiemwen met de 4-2! Het ziet er plots weer een stuk benarder uit voor Antwerp, want Atiemwen wast zelf het varkentje vanaf de spits. .
  14. tweede helft, minuut 82. Penalty voor Nicosia! Seck is in hetzelfde bedje ziek als de man die hij is komen vervangen, Engels. Hij is Atiemwen kwijt en die kan enkel met een overtreding afgestopt worden. Seck raakt met zijn tackle langs achteren even de bal, maar er is geen VAR om de penalty eventueel uit te wissen. .
  15. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Omonia Nicosia, Paris Psaltis erin, Fouad Bachirou eruit
  16. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Omonia Nicosia, Michal Duriš erin, Fotis Papoulis eruit
  17. tweede helft, minuut 81. Engels heeft voor rugnummer 3 gekozen en dat is ongeveer het cijfer dat hij vandaag op 10 krijgt. Bert Sterckx (Sporza).
  18. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Antwerp, Abdoulaye Seck erin, Björn Engels eruit
  19. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Antwerp, Aurélio Buta erin, Jelle Bataille eruit
  20. tweede helft, minuut 77.