Wie wordt UEFA Speler van het Jaar: De Bruyne, Jorginho of Kanté?

  Jorginho, Kevin De Bruyne en N'Golo Kanté

  De UEFA heeft de 3 genomineerden bekendgemaakt voor de trofee van UEFA Speler van het Jaar. Met Kevin De Bruyne, Jorginho en N'Golo Kanté wordt de top 3 voor het eerst volledig ingenomen door middenvelders.

  Voor de trofee van Speler van het Jaar mochten de bondscoach van de 24 deelnemende landen aan het EK hun stem uitbrengen, net als de coaches van de 80 clubs uit de groepsfases van de Europese competities en journalisten uit de 55 UEFA-lidstaten.

  De UEFA heeft donderdag bekendgemaakt dat de top 3 bestaat uit Kevin De Bruyne (Manchester CIty) en het Chelsea-duo Jorginho en N'Golo Kanté. Opvallend: de volledige top 3 bestaat zo uit middenvelders, een unicum in het 11-jarige bestaan van het referendum.


  Zesvoudig Gouden Bal-laureaat Lionel Messi eindigde op de 4e plaats, gevolgd door Robert Lewandowski, Gianluigi Donnarumma en Kylian Mbappé. Raheem Sterling, Cristiano Ronaldo en Erling Haaland vervolledigen de top 10.

   

  De winnaar van de trofee wordt op 26 augustus bekendgemaakt tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League. Bij de vrouwen gaat het tussen Jennifer Hermoso, Lieke Martens en Alexia Putellas. De top 3 bij de coaches bestaat uit Pep Guardiola, Thomas Tuchel en Roberto Mancini.

  De laatste winnaars van de trofee: