Ga naar de inhoud

Astana verzekert toekomst en herstelt Vinokoerov in ere

 ma 16 augustus 2021 12:05
Aleksander Vinokoerov was/is sinds 2013 manager van Astana.
Vinokoerov in de Tour van 2019.

Nog geen 2 maanden na zijn verwijdering als sportieve teambaas keert Aleksander Vinokoerov terug in die functie bij Astana. De Kazakse aandeelhouders van de wielerploeg maakten meteen ook bekend dat het WorldTour-team ook in 2022 in het peloton zal rondfietsen. 

De voorbije weken waren meer dan grillig bij Astana. Eind juni kwam plots het bericht dat Vinokoerov, die als renner nog mee aan de wieg stond van Astana, teammanager af was. Hij zou een andere rol krijgen.

 

Begin deze maand kwam het bericht dat het Canadese bedrijf Premier Tech afhaakt als cosponsor en vanochtend was er de re-integratie van Vinokoerov. 

 

De olympische kampioen van 2012, die een jaar later het rennersplunje inruilde voor de managersrol, zal voor het seizoen 2022 de verantwoordelijkheid nemen voor de rekrutering van renners en staf en de sportieve operaties. De Kazakse sponsorbasis van het team blijft teameigenaar én titelsponsor.

 

De komende dagen en weken zal het team werk maken van contractverlengingen en nieuwkomers. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: