Geldschieter Premier Tech wisselt Astana in voor ander WorldTour-team

  De visie van beide partijen ligt volgens het persbericht te ver uiteen.

  Het blijft rommelen bij Astana. De Kazachse wielerploeg degradeerde een tijdje geleden boegbeeld en manager Aleksandr Vinokoerov en met Premier Tech speelt het nu ook zijn Canadese cosponsor kwijt. Het bedrijf blijft wel in de wielersport actief, al is de naam van de nieuwe bestemming nog niet bekend.

  Premier Tech was al sinds 2017 verbonden aan Astana en promoveerde dit jaar tot cosponsor.

  Maar de samenwerking met de Canadese geldbron stopt vroeger dan verwacht. Na dit seizoen is het huwelijk voorbij.

   

  "We hadden een coöperatie op lange termijn voor ogen, maar de visie over de toekomst van dit team verschilt tussen Premier Tech en de Kazachse aandeelhouders", verduidelijkt Yana Seel, CEO van het team.

   

  Terwijl het voortbestaan van de ploeg onder de Kazachse vlag verzekerd is, verdwijnt Premier Tech op zijn beurt niet uit het peloton. 

   

  Binnenkort maakt het bedrijf bekend bij welk team het wel aan boord blijft in de World Tour.

   

  Bij Astana zal ook het rennersbestand een kleine facelift krijgen. Vincenzo Nibali staat voor een terugkeer, onder meer Aleksandr Vlasov, Jakob Fuglsang, de broers Izagirre en Alex Aranburu zoeken (normaal gezien) andere oorden op.