Ga naar de inhoud

meest recent

Genk reist met vertrouwen af naar Donetsk: "CL is de droom van iedereen"

 ma 9 augustus 2021 12:29
Voorzitter Peter Croonen heeft er vertrouwen in.
Voorzitter Peter Croonen heeft er vertrouwen in.

Genk is met de nederlaag uit de heenmatch in de rugzak op het vliegtuig gestapt richting Donetsk. Dimitri De Condé en Peter Croonen zitten alvast vol vertrouwen en geloven in een stunt tegen Sjachtar Donetsk.

Genk moet morgen in de voorronde van de Champions League vanaf 19.30u een 1-2-achterstand uit de heenmatch goedmaken. "We moeten morgen de perfecte match spelen", vertelde technisch directeur Dimitri De Condé op de luchthaven. 

 

"Sjachtar is een heel goede tegenstander. De traditie leert dat de Belgische clubs er niet in slagen om er te gaan winnen. Maar als ik met de jongens praat, is er nog altijd het geloof dat we kunnen stunten." 

"De jongens willen echt stunten"

"Kwalitatief en technisch zijn ze heel goed. Langs de andere kant zijn zij na de 1-0 in de heenwedstrijd beginnen twijfelen. Maar er liggen mogelijkheden. Ze zijn heel balvast, maar in de omschakeling zijn ze wel kwetsbaar. Ook omdat ze graag de bal hebben. Daar kunnen wij van profiteren."

 

"Champions League, dat is de droom van iedereen. Maar de Europa League is ook al mooi. Ik praat veel met de spelers en voel dat het nog altijd heel hard leeft. De jongens willen echt stunten en dat charmeert ons."

Champions League, dat is de droom van iedereen. Ik praat veel met de spelers en voel dat het nog altijd heel hard leeft.

Technisch directeur Dimitri De Condé

"Als Dame Fortuna meezit, kunnen we verrassen"

Ook voorzitter Peter Croonen denkt dat er wel iets te rapen valt in Oekraïne. "We hebben veel vertrouwen en veel respect. Sjachtar is een heel goeie ploeg. Echt Champions League-niveau."

 

"Het is niet zomaar een poulewedstijd, maar een match die heel belangrijk is. Ik heb wel het gevoel dat we iets kunnen doen, dat we kunnen stunten. Ik heb er heel veel vertrouwen in. We hebben niks te verliezen."

 

"Thuis tegen Sjachtar verdienden we meer. Het eerste halfuur was Sjachtar heel goed. We krijgen 2 tegendoelpunten die vermijdbaar zijn. Voor de rest denk ik dat we een heel goeie wedstrijd speelden. We hebben een ploeg die, als Dame Fortuna meezit, kan verrassen."

De Condé: "Er is geloof dat wij kunnen stunten"

Croonen: "Als Dame Fortuna meezit, kunnen we verrassen"

VIDEO: Genk is vertrokken naar Oekraïne: "We moeten de perfecte match spelen"

Lees ook: