Genk boekt in de extra tijd zijn eerste zege van het seizoen in Kortrijk

  1. 18' - Doelpunt - Teddy Chevalier (1 - 0)
  1. 90+4' - Geel - Gerardo Arteaga
  2. 90+2' - Doelpunt - Daniel Muñoz (1 - 2)
  3. 87' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
  4. 82' - Verv. Ante Palaversa door Jesaja Herrmann
  5. 73' - Geel - Carel Eiting
  6. 66' - Verv. Teddy Chevalier door Mathias Fixelles
  7. 66' - Verv. Marlos Moreno door Eric Ocansey
  8. 65' - Verv. Mark McKenzie door Jhon Lucumi
  9. 57' - Verv. Habib Guèye door Gilles Dewaele
  10. 55' - Geel - Lucas Rougeaux
  11. 52' - Doelpunt - Paul Onuachu (1 - 1)
  12. 50' - Geel - Bryan Heynen

  KV Kortrijk is na drie competitiewedstrijden tegen zijn eerste competitienederlaag aangelopen. Daniel Muñoz maakte in de 92e minuut de beslissende 1-2 na een corner. Als invaller was Mike Trésor belangrijk met twee assists.

  Kortrijk - Genk kort samengevat

  • Sleutelmoment: In een soms rare slotfase lijkt Genk niet het onderste uit de kan te willen halen. Uiteindelijk vliegt de bal in de toegevoegde tijd nog tegen het Kortrijkse net. Al bij al ruim verdiend.
  • Man van de Match: In een wedstrijd waarin Kortrijk met veel overgave en discipline verdedigde, waren de stilstaande fases van Mike Trésor doorslaggevend. Zijn assists op hoekschop maakten het verschil.
  • Opvallend: Het was vandaag de dag van de uitploegen. Union zette de toon, Eupen en Zulte Waregem volgden het voorbeeld en Genk plaatste het slotakkoord. Ook al was het erg nipt voor de Limburgers.

  Bekijk de goals uit KV Kortrijk - Racing Genk (1-2):

  Chevalier kopt stug Kortrijk op voorsprong

  Kortrijk, de verrassende leider na twee speeldagen, moest door blessures wat schuiven. Badamosi en Radovanovic waren niet inzetbaar, dus koos coach Elsner voor Gueye en Sainsbury. Bij Genk hield Van den Brom rekening met het drukke programma van zijn ploeg. Hij voerde na Sjachtar vier wijzigingen door.

   

  Rougeaux maakte met een beuk op Bongonda al na een minuut duidelijk dat het geen Genkse gezondheidswandeling zou worden. De eerste kansen waren ook voor Kortrijk. Gueye werd op de valreep van de bal gezet, Selemani mikte zijn poging naast. Genk voetbalde wel aardig, maar werd voor doel versmacht door een overmacht aan West-Vlamingen. Vanop afstand mocht Bongonda wel een keer rakelings naast schuiven.

   

  KVK was niet onder de indruk. Rougeaux kopte een hoge bal van Vandendriessche voor doel, waar Chevalier van dichtbij raak knikte. Un but français pour Courtrai. Even schrok de thuisploeg, toen Thorstvedt wat laconiek afwerkte, maar gaandeweg kreeg het meer vat op de Genkse aanvallen. Moreno was zelfs nog twee keer gevaarlijk voor Kortrijk.

  Vandevoordt verdedigt onder druk koel uit:

  Geduldig Genk boekt eindelijk eerste overwinning

  Ondanks vaak aardig voetbal dreigde Genk ook na zijn vijfde wedstrijd van het seizoen zonder zege achter te blijven. Met Trésor in de plaats van Ito en hernieuwde moed vatte de bekerwinnaar de tweede helft aan. Heynen botste na een een-tweetje nog op Ilic, maar de doelman was kansloos op de hoekschop die volgde. Onuachu torende hoog boven twee mannetjes uit.

   

  Plots draaide het als een liertje bij de mannen van Van den Brom. Een prachtige splijtende aanval eindigde bij Bongonda, die recht op Ilic besloot. Thorstvedt kopte een nieuwe hoekschop tegen de lat en even later moesten Derijck én D'Haene zich reppen om de 1-1 op het bord te houden. Zelf dreigen lukte niet meer voor Kortrijk.

   

  Vreemd genoeg haalde Genk geregeld de voet van het gaspedaal. Het leek alsof de bezoekers blij waren met een puntendeling. In de toegevoegde tijd bewees Trésor het nut van de aanpak. Hij dropte een laatste hoekschop voor doel en Muñoz liep de bal met zijn knie in doel. Genk pakte eindelijk zijn eerste zege, KVK was zijn maximum kwijt.

  D'Haene: "Dit mag niet meer gebeuren"

  Kristof D'Haene had lof voor de tegenstander. "Ik denk dat Genk een heel goede ploeg is. Dat zag je wel vandaag. Ze hebben heel veel voetballende kwaliteiten, maar ons blok stond goed. Dan krijg je in de laatste minuut een doelpunt tegen", sakkerde de aanvoerder van Kortrijk.

   

  "Twee keer op stilstaande fase vandaag. Dat mag niet meer gebeuren in deze competitie, dat is de les die we moeten trekken. We probeerden het blok te houden. De jongens die bij ons ingekomen zijn, moesten hun lijf verkopen. Sommigen hebben dat niet gedaan", klonk het streng. "Als je invalt, moet je vol aan de bak."

  Heynen: "Heeft veel moeite gekost"

  Op de valreep sleepte Genk nog de zege uit de brand. "Het heeft ons veel moeite gekost", zuchtte aanvoerder Bryan Heynen. "Ik denk dat we niet veel weggeven, maar die ene kans zit er direct in. We maken onze eigen kansen niet af. Gelukkig valt de 1-2 in de laatste minuut toch."

   

  "Je moet er altijd in blijven geloven. Je kan een goal tegenkrijgen, maar het gebeurt wel veel de laatste tijd. Zeker de manier waarop... Maar goed, we zijn blijven vechten en hebben uiteindelijk gewonnen", onthield Heynen het positieve.

   

  De stilstaande fases draaiden voor een keer ook in het voordeel van Genk uit. "We hebben er hard op getraind om er beter op te verdedigen, en andersom ook. Het is goed dat we er vandaag twee keer uit scoren."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Genk heeft eindelijk zijn eerste zege van het seizoen beet. Leider Kortrijk leidde bij de rust nog met 1-0, maar twee hoekschoppen van invaller Trésor stuwden de bezoekers nog naar de verdiende 1-2. .
  3. Gele kaart voor Gerardo Arteaga van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 94
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Daniel Muñoz van KRC Genk. 1, 2.
  5. tweede helft, minuut 92. Muñoz doet het! In de extra tijd krijgt Genk wat het wellicht verdient. Muñoz werkt een nieuwe hoekschop van Trésor ongedekt binnen. Een lelijk doelpunt, maar daar maalt Genk niet om. .
  6. tweede helft, minuut 91. In de toegevoegde tijd trekt Kortrijk nog eens ten aanval, maar een schot lossen lukt niet. Snel naar de overzijde dan, waar Bongonda Ilic tot een lastige redding dwingt. .
  7. tweede helft, minuut 89. Is Genk dan tevreden met een puntje? Johan De Caluwé op Sporza Radio.
  8. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KRC Genk, Cyriel Dessers erin, Paul Onuachu eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Genk speelt de bal soms lang rond achterin. Om Kortrijk uit zijn kot te lokken? Je zou verwachten dat ze met hun povere 1 op 6 haast zouden maken om die eerste zege binnen te rijven, maar nee. .
  10. tweede helft, minuut 84. Dewaele zorgt met een lange ren voor een West-Vlaamse adempauze, maar Vandevoordt maakt zich geen zorgen. .
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KV Kortrijk, Jesaja Herrmann erin, Ante Palaversa eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Bijna Onuachu. Het scheelt niks of Onuachu kopt zijn tweede tegen de touwen. De lange Nigeriaan lijkt niet voluit te koppen en zo kan Ilic vrij eenvoudig vangen. .
  13. tweede helft, minuut 79. Een Genkse voorzet blijft hangen. Trésor wapent zijn schot, maar treft enkel Selemani. Kortrijk strijdt om zijn punt vast te houden. .
  14. tweede helft, minuut 78. Eiting probeert iets te vaak de bal over de verdedigers van Kortrijk te lepelen. Die hebben dat inmiddels wel al door. .
  15. tweede helft, minuut 76. De fans in het Guldensporenstadion beginnen te fluiten. Ze kunnen het langdurige en in deze fase wat doelloze balbezit van Racing Genk niet smaken. .
  16. tweede helft, minuut 73. Dribbel van Bongonda. Bongonda slalomt de zestien in en schuift de bal voor doel. Derijck en D'Haene moeten zich serieus reppen om een tweede Genkse doelpunt te verijdelen. .
  17. Gele kaart voor Carel Eiting van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 73