Ga naar de inhoud

Roeiduo Brys/Van Zandweghe plaatst zich rechtstreeks voor de halve finales

 za 24 juli 2021 04:27
Brys en Van Zandweghe stromen rechtstreeks door naar de halve finales.

Het Belgische roeiduo Brys/Van Zandweghe heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de halve finales in de lichte dubbel-twee. Onze landgenoten moesten in een spannende race enkel Noorwegen voor zich dulden. Dinsdagvoormiddag maken de Belgen hun opwachting in die halve finale.

Tim Brys en Niels Van Zandweghe deden wat ze moesten doen. Het roeiduo stond voor een moeilijke opdracht in de reeksen van de lichte dubbel-twee. Met Noorwegen en Canada hadden de Belgen twee serieuze concurrenten.

 

Onze landgenoten hielden zich de hele tijd voorin op en met een sterke eindsprint klokten ze in de derde reeks de tweede tijd (6'26"51). Daarmee waren ze net trager dan Noorwegen (6'25"74), maar hielden ze Canada (6'27"54) wel achter zich. 

 

De top twee van elk van de drie reeksen bereikt rechtstreeks de halve finales, de overige duo's moeten naar de herkansingen. De herkansingen staan zondag op de planning. De halve finales zijn dinsdag. De A-finale volgt op donderdag.

programma Tim Brys en Niels Van Zandweghe
zaterdag 24 juli reeksen 2e (naar HF) verslag
woensddag 28 juli halve finales 3e (naar F) verslag
donderdag 29 juli finale 5e verslag

Herbekijk de race hier:

Lees ook: