Ajax bevestigt beladen overstap van Feyenoord-sterkhouder Steven Berghuis

  Steven Berghuis verlaat Feyenoord en gaat aan de slag bij grote rivaal Ajax.

  Ajax heeft de komst van Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis bevestigd. De buitenspeler zal een contract van 4 seizoenen ondertekenen bij de Nederlandse landskampioen. Eerder bevestigde het management van Berghuis de overstap al.

  "Ik ben 29 jaar en het was bekend dat ik graag nog een stap wilde maken. Belangrijk daarbij is dat ik mezelf sportief verder wil ontwikkelen", vertelde de Nederlandse international in het persbericht van Ajax. 

   

  "Bij het maken van de keuze voor mijn nieuwe club was ik naast mijn ontwikkeling als voetballer erg op zoek naar de combinatie van spelen om prijzen, spelen in de Champions League en in beeld blijven bij Oranje. Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt."   

   

  Berghuis speelde 5 jaar voor Feyenoord. De vleugelspits kwam in het seizoen 2016-2017 als huurling van Premier League-club Watford naar De Kuip. Berghuis pakte met Feyenoord in zijn eerste seizoen de landstitel. De Rotterdamse club nam hem daarna definitief over van Watford. 

   

  De transfer maakte de voorbije dagen veel emoties los bij de supporters van Feyenoord. "Steven is een belangrijke Nederlandse speler, hij heeft de afgelopen jaren stappen gezet en is als gevolg daarvan ook international geworden", zegt Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax. 

   

  "De mogelijkheid diende zich aan om hem over te nemen en wij denken hem goed te kunnen gebruiken. De laatste seizoenen van Ajax laten zien dat we ontzettend veel wedstrijden spelen, dus het is belangrijk dat we alle posities goed bezet hebben. 

   

  "We halen met hem een creatieve aanvaller in huis met een hoog rendement, zijn cijfers spreken voor zich. Samen met de andere technische mensen bij Ajax denk ik dat er nog rek in zit, wij denken dat hij bij ons een nog betere speler kan worden. Dat mag hij vanaf deze zomer laten zien."  

   

  Ajax liet wel weten dat Berghuis de medische keuring nog moet ondergaan. Verder is de transfer nog onder voorbehoud van de vervulling van een aantal voorwaarden.

  Er is een akkoord tussen Feyenoord en Ajax:

  Reactie Berghuis: "Trots en dankbaar"

  Steven Berghuis hield het zelf heel kort op de sociale media. Hij bedankte de Feyenoorders voor de afgelopen jaren: "Ik ben trots en ook dankbaar dat ik 199 officiële wedstrijden voor Feyenoord heb mogen spelen."

   

  "We hebben samen de landstitel, KNVB beker en 2 Johan Cruijff schalen kunnen winnen waardoor ik me heb kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben. Bedankt voor alles", schreef Berghuis.