Engelse verdediger John Stones: "Wembley maakt het voor ons nog specialer"

 zo 11 juli 2021 08:55
John Stones en Harry Maguire
De Engelse verdedigers John Stones en Harry Maguire.

Zondag krijgt Engeland een uitgelezen kans om voor het eerst de Europese voetbaltitel te veroveren. "We zijn tijdens het toernooi gegroeid, ik zag ons alleen maar beter worden", getuigt verdediger John Stones.

In 1966 won Engeland het WK in eigen huis, nu zondag kan het team het EK als winnaar afsluiten voor eigen publiek.

 

"Dat er in Wembley gespeeld wordt, maakt het voor ons natuurlijk nog specialer", blikt centrale verdediger John Stones vooruit. "Hiervan konden we voordien alleen maar van dromen."

 

"We zijn tijdens het toernooi gegroeid, ik zag ons alleen maar beter worden, zonder er te veel druk op te zetten. Zo bereiden we ook die finale van zondag voor: zoals een andere wedstrijd, zonder al te veel druk."

 

"Het is een droomfinale, maar het is nu ook weer niet dat ik er 's nachts wakker van lig", stelt de speler van Manchester City.

 

Regisseur van het Engelse verhaal is Gareth Southgate. "Gareth heeft een ongelooflijke samenhang in ons team gecreëerd", weet Stones.

 

"Een van zijn grootste kwaliteiten is dat hij onder druk rustig blijft. Als je zo'n bondscoach hebt, straalt dat snel af op het team. Dit is toch wel erg bijzonder."

Gareth Southgate blijft erg rustig. Dat straalt af op het team.

John Stones

Met Italië krijgen de Engelsen wel een stevige brok voorgeschoteld. Zij zijn intussen 33 wedstrijden ongeslagen.

 

"Defensief zijn ze goed georganiseerd en stabiel, voorin zijn ze gevaarlijk. Daarom staan ze ook in de finale", weet John Stones

 

"Beide teams verdienen hier te staan. Nu komt het er voor ons op aan dit nog over de streep te trekken en geschiedenis te schrijven voor ons land."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
lees/bekijk ook: