Ga naar de inhoud

Aftellen naar de EK-finale: de Queen wenst Engeland "het allerbeste"

Nog 1 dag en Italië en Engeland strijden in Londen om de Europese voetbaltitel. Volg het nieuws richting de finale hier op de voet.

euro 2020: vrijdag 9 juli

 1. 22 uur 48.
 2. 22 uur 25.
 3. 20 uur 36. Queen Elizabeth wenst Engelse voetbalploeg "het allerbeste". Koningin Elizabeth II wenst het Engelse team veel succes in de finale van EK 2020. De koningin was aanwezig 55 jaar geleden aanwezig bij de overwinning van de Engelsen tegen Duitsland in de WK-finale van 1966 op Wembley. "Ik had het geluk de Wereldbeker aan Bobby Moore te overhandigen. Ik zag wat het voor de spelers, het management en de trainersstaf betekende om de finale van een groot internationaal voetbaltoernooi te bereiken en te winnen", schrijft de koningin in haar boodschap. De 95-jarige koningin, die op het EK van 1996 de trofee nog overhandigde aan Duitsland, zal zondag naar alle waarschijnlijkheid niet aanwezig zijn op Wembley. Haar kleinzoon, prins William, een groot voetbalfan en erevoorzitter van de Engelse voetbalbond, zal de koninklijke familie vertegenwoordigen. "Ik wens u het allerbeste voor zondag in de hoop dat de geschiedenis zich niet alleen uw succes zal herinneren, maar ook de geestdrift, de vastberadenheid en de trots waarmee u zich hebt gedragen", voegt de Queen eraan toe. .
 4. 19 uur 34. Engelse fans staan rijen dik. De Engelse voetbalploeg heeft vanmiddag het nationale oefencentrum St George's Park verlaten om koers te zetten naar Londen. Dat gebeurde onder massale belangstelling. Supporters stonden rijen dik om een glimp op te vangen van hun helden. .
 5. 18 uur 48.
 6. 16 uur 56. Pechvogel Spinazzola woont de finale bij. Zoals verwacht is de geblesseerde linksachter Leonardo Spinazzola vanmiddag met de Italiaanse selectie mee afgereisd naar Londen voor de EK-finale. De 28-jarige verdediger van Italië raakte zwaar geblesseerd aan zijn achillespees in de kwartfinales tegen België (2-1). Intussen ging hij al met succes onder het mes. Voetballen is nog niet aan de orde. Spinazzola staat nog maanden aan de kant. .
 7. 16 uur 55.
 8. 16 uur 45.
 9. 15 uur 22. De atmosfeer tijdens de halve finale op Wembley was de beste waarin ik ooit heb gespeeld. Harry Maguire.
 10. 15 uur 15. Italië wordt de moeilijkste test op dit EK. We zullen op ons best moeten zijn om ze te verslaan. Engeland-bondscoach Gareth Southgate.
 11. 15 uur .
 12. 14 uur 04.