Ga naar de inhoud

Ousmane Dembélé staat 4 maanden aan de kant na knieoperatie

 ma 28 juni 2021 19:53
Ousmane Dembélé
Ousmane Dembélé liep zijn blessure op tegen Hongarije (1-1).

Ousmane Dembélé zal 4 maanden uit zijn na een knieoperatie. De Franse winger blesseerde zich op het EK in de 2e groepsmatch tegen Hongarije. Een nieuwe tegenslag voor Dembélé, die bij Barcelona al meermaals afrekende met langdurig blessureleed.

Ousmane Dembélé viel op het EK tegen Hongarije na 57 minuten in voor Adrien Rabiot. Kort voor tijd moest hij opnieuw van het veld met een knieblessure. Zijn knie is succesvol geopereerd in Finland.

 

De snelle aanvaller van Barcelona dikt zijn lijstje blessures aan. In september 2017, vlak na zijn transfer van Dortmund naar Catalonië, onderging Dembélé een operatie aan zijn linkerdijbeen. Daarna werd hij meermaals geteisterd door kleinere blessures. 

 

In totaal kon Barcelona al 536 (!) dagen niet rekenen op de diensten van de Fransman. Dat terwijl Dembélé slechts 4 jaar bij de club voetbalt.

 

Een nieuwe klap dus voor Dembélé, die dit seizoen zijn draai leek te vinden onder trainer Ronald Koeman. Hij scoorde 11 doelpunten in 44 wedstrijden.

 

Hij miste het afgelopen seizoen "slechts" 5 wedstrijden. Barcelona zal bij de competitiestart niet kunnen rekenen op hun Franse joker. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.