Ga naar de inhoud

Bruynseels, Guéry en Wathelet vormen olympisch jumpingteam, geen Devos

 do 24 juni 2021 16:25
Pieter Devos is het kind van de rekening.

De Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie heeft het jumpingteam voor de Olympische Spelen in Tokio bekendgemaakt. Teammanager Peter Weinberg selecteerde Niels Bruynseels (Delux), Jérôme Guéry (Quel Homme) en Gregory Wathelet (Nevados). Yves Vanderhasselt reist met Jeunesse als reserve mee. Pieter Devos (Claire) en Olivier Philippaerts (Extra) houden zich als reserven klaar om bij eventuele blessures in te vallen. 

"De afgelopen maanden heb ik de kans gekregen om de combinaties op meerdere mooie wedstrijden aan het werk te zien. Vooral tijdens de landenwedstrijden heb ik iedereen van kortbij geobserveerd", zegt teammanager Weinberg. 

 

"Voornamelijk tijdens deze wedstrijden kon ik immers zelf de selectie maken en iedereen kort na elkaar zien deelnemen."

 

"Tijdens de Spelen zal ik uiteraard de drie geselecteerden aan de start laten komen, maar ik hou in het achterhoofd dat indien nodig, ik met het volste vertrouwen een wissel kan doorvoeren met de nummer vier, Yves Vanderhasselt, die dit seizoen heeft bewezen in topvorm te zijn."

 

"Ik denk dat er op dit ogenblik geen sterkere combinaties zijn dan diegene die ik heb geselecteerd." 

 

Pieter Devos is het kind van de rekening. "Een tijdje geleden was hij een van onze sterkste ruiters, nu is zijn vorm iets minder. Het gaat met ups and downs. Het was een heel moeilijke keuze, ja, maar deze selectie kan dicht bij het podium eindigen."

 

Voor eventing versierden Karin Donckers en Fletcha een olympisch ticket, maar door de blessure van Fletcha zijn het Lara de Liedekerke en Alpaga d'Arville die naar Tokio gaan. Eerste reserve is Geoffroy de Jamblinne met Consequent Pia.

 

Het dressuurteam wordt zaterdag 3 juli bekendgemaakt

Het interview met Weinberg: