Ga naar de inhoud

Spelers Chili overtreden coronaregels met kapper, ook vrouwen op de kamer?

 ma 21 juni 2021 12:28

Enkele spelers van Chili hebben de coronaregels die gelden op de Copa América met voeten getreden. Ze nodigden een kapper uit en werden daarvoor al gestraft door de Chileense voetbalbond. Volgens Marca inviteerden enkele internationals ook vrouwen op de kamer.

De Chileense voetbalbond (FFC) maakte bekend dat enkele spelers een boete kregen omdat ze een kapper hadden uitgenodigd in hun bubbel. Bondscoach Martin Lasarte had het over "een ernstige fout die anders opgelost moest worden". 

 

"De betrokken spelers moeten hiervoor een prijs betalen. Het belangrijkste is dat ze hieruit leren. Het was een roekeloze fout. Het is niet meer dan dat."

Ook vrouwen op bezoek?

Maar dat is nog niet alles. Volgens het Spaanse Marca zouden ook op z'n minst vijf spelers gestraft zijn voor het uitnodigen van verschillende vrouwen in het teamhotel. Dat werd niet bevestigd door de federatie.

 

Volgens de Spaanse krant gaat het om Arturo Vidal, Gary Medel, Pablo Galdames, Pablo Aranguiz en Eduardo Vargas. Anders dan het nieuws over de kapper, werd het verhaal van de vrouwen ten stelligste ontkend. 

 

Het komt allemaal ongelegen want Chili neemt het vannacht nog op tegen Uruguay. "La Roja", dat de Copa América in 2015 en 2016 won, staat momenteel met 4 punten 2e in groep A .

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.