Sjachtar Donetsk lokt Sassuolo-coach Robert De Zerbi naar Oekraïne

  Roberto De Zerbi deed het prima bij Sassuolo.

  Roberto De Zerbi wordt de nieuwe coach van Sjachtar Donetsk. De 41-jarige Italiaan komt over van Sassuolo, waar hij sinds 2018 trainer was.

  Roberto De Zerbi loodste Sassuolo dit seizoen naar een mooie 8e plaats in de Serie A. De trainer wilde zijn contract niet verlengen, omdat hij vreesde niet meer beter te kunnen doen met de bescheiden club.

   

  Onder De Zerbi evolueerde Sassuolo naar een betere middenmoter. In Italië oogstte de trainer lof met zijn positieve voetbal en de manier waarop hij zijn spelers beter maakte. Een handvol Sassuolo-spelers schopten het onder De Zerbi tot de nationale ploeg.

   

  Vanaf volgend seizoen mag De Zerbi het dus ook bij een topclub proberen. Niet in Italië, wel in Oekraïne. Bij Sjachtar Donetsk heeft hij een contract voor twee seizoenen ondertekend. Sjachtar werd dit seizoen na 4 opeenvolgende titels onttroond door Dinamo Kiev. Dat kostte de Portugees Luis Castro zijn job.