Ga naar de inhoud

Claudio Ranieri houdt het na dit seizoen voor bekeken bij Sampdoria

 vr 21 mei 2021 16:31
Exit Claudio Ranieri, hij stapt na dit seizoen op bij Sampdoria.

Italiaans voetbalcoach Claudio Ranieri (69) stapt aan het einde van dit seizoen op bij Sampdoria. De architect achter het Leicester-succes van 2016 hakte zelf de knoop door.

"Ik heb de club vandaag meegedeeld dat ik geen extra jaar blijf", liet Ranieri weten op de persconferentie waarin hij zou vooruitblikken op het laatste competitieduel van het seizoen tegen hekkensluiter en degradant Parma.

 

"Dit seizoen hebben we geknokt en gestreden en veel wedstrijden met een groot hart afgewerkt. Er zaten ook mindere duels tussen, maar dat hoort bij het voetbal", aldus Ranieri. 

 

Sampdoria kent onder Ranieri geen onaardig seizoen in de Serie A en zal netjes in de buik van het klassement eindigen. In oktober 2019 volgde hij er voormalig AS Roma coach Eusebio Di Francesco nog op na een dramatisch seizoensbegin. Met Ranieri eindigde Sampdoria uiteindelijk nog in de veilige zone.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.