Ga naar de inhoud

Onverslijtbaar: Buffon won in drie verschillende decennia de Coppa Italia

 do 20 mei 2021 21:35
Gianluigi Buffon steekt zijn 6e Coppa Italia in de lucht.

Hij staat in de geschiedenisboeken van 3 decennia. Gianluigi Buffon won 22 jaar na zijn eerste Coppa Italia woensdag zijn 6e exemplaar. Een blik op de indrukwekkende prijzenkast van de 43-jarige onverslijtbare doelman.

Een levende legende is hij ondertussen in Italië. De 43-jarige Gianluigi Buffon heeft gisteren nog maar eens zijn prijzenkast aangevuld. Met Juventus won hij tegen Atalanta zijn zesde Coppa Italia uit zijn carrière. Buffon toonde met een prima beenveeg in de eerste helft op het schot van Atalanta-speler Palomino zijn klasse.

Opmerkelijk is dat Buffon nu een Italiaanse beker gewonnen heeft in drie verschillende decennia. In de 90s met Parma en in de 10s en 20s met Juventus. Met 6 stuks is hij ook absoluut recordhouder. 

 

Met Parma won Buffon in het seizoen 1998-1999 zijn eerste beker. In de ploeg zat toen ene Enrico Chiesa.  22 jaar later wint 'Gigi' voor de 5e keer de beker met zijn club Juventus. Onder meer dankzij een doelpunt van Frederico Chiesa... de zoon van ex-ploegmaat Enrico.

 

De prijzenkast van Buffon oogt ondertussen ronduit indrukwekkend. Met Juventus pakte hij 21 prijzen, waaronder 10x de Serie A, 4x de Coppa Italia en 6x de Italiaanse Supercup. In 2006 werd hij wereldkampioen met Italië. Toch is er nog één grote prijs die hij niet in zijn kast heeft staan. De Champions League kon de Italiaan nog nooit winnen, hij verloor drie keer de finale.

Buffon speelde in totaal 685 wedstrijden voor Juventus, maar de gewonnen finale tegen Atalanta was waarschijnlijk zijn laatste wapenfeit voor de club. Hij liet eerder al verstaan dat zijn cyclus in Turijn ten einde is.

Zo eindigen maakt mij trots en ik heb ervan genoten om dit avontuur samen met mijn ploegmaats te delen tot in de finale.

Gianluigi Buffon

Na de gewonnen bekerfinale bleef Buffon achter zijn beslissing staan. "Het was een fantastisch gevoel vandaag. Zo eindigen maakt mij trots en ik heb ervan genoten om dit avontuur samen met mijn ploegmaats te delen tot in de finale."

Waar de toekomst van 'Gigi' ligt, is voorlopig nog onduidelijk. Zelf wil Buffon er nog graag een vervolg aan breien en dus draait de geruchtenmolen op volle toeren. Zo zouden FC Porto en Galatasaray interesse hebben in de doelman. Maar ook grotere clubs als Barcelona worden genoemd. Misschien dat hij daar zijn Champions League-droom alsnog kan vervullen.

Buffon won de Coppa in 1999 met vader én in 2021 met zoon Chiesa:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Buffon kreeg de eer om de beker in de lucht te steken:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: