Terug van (2 jaar) weggeweest: Müller en Hummels zitten in Duitse EK-selectie

 wo 19 mei 2021 13:18
Müller en Hummels mogen zich opnieuw international noemen.

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft voor een verrassing gezorgd in zijn EK-selectie. Wereldkampioenen Thomas Müller en Mats Hummels, die sinds begin 2019 niet meer werden opgeroepen, maken deze zomer op EURO 2020 een comeback bij de Mannschaft. 

De voorbije dagen werd er in de Duitse pers al druk over gespeculeerd, maar nu is het ook officieel: Müller en Hummels, die in 2014 wereldkampioen werden met Duitsland, zitten na een afwezigheid van bijna 2,5 jaar opnieuw in de Mannschaft.

 

Voor beide spelers werd begin 2019 de deur naar de nationale ploeg dichtgeslagen. Onder het motto van een verjongingskuur liet bondscoach Löw weten geen beroep meer te doen op de trouwe soldaten.

 

Ondertussen bleven beide spelers wel belangrijk voor hun club. Müller pakte sinds zijn exit nog 3 titels en 1 Champions League met Bayern München. Hummels bleef een rots in de branding centraal achterin bij Dortmund.

 

Hummels liet eerder dit jaar zelfs nog weten zijn "uitsluiting" van de nationale ploeg - twee jaar na datum - nog altijd niet verteerd te hebben. Maar nu komt Löw dus op zijn stappen terug. 

Löw: "We kwamen ervaring tekort"

Löw verklaarde geen spijt te hebben van zijn keuze om 2,5 jaar geleden Müller en Hummels uit de selectie te laten en te verjongen, maar gaf toe dat het niet uitdraaide zoals gehoopt. 

 

"We hebben toen bewust die keuze gemaakt, maar hebben nadien de zaken op een rijtje gezet. In bepaalde wedstrijden kwamen we ervaring tekort", vertelt de Duitse bondscoach.

 

"Een succesvol toernooi afwerken is belangrijker dan wat ook. Thomas en Mats hebben er op clubniveau een heel sterk seizoen opzitten", aldus Löw, die het tweetal roemt voor hun (toernooi)ervaring. 

 

"Ze weten hoe om te gaan met lastige momenten. We zijn helemaal overtuigd van onze keuze om hen opnieuw bij de selectie te halen", besluit hij.

Op het komende EK zit Duitsland in de "groep des doods", groep F, samen met topfavorieten Frankrijk en Portugal. De vierde ploeg, Hongarije, lijkt op papier een vogel voor de kat.

Bekijk de Duitse selectie voor het EK:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: