Ga naar de inhoud

Gary Lineker schaart zich achter petitie voor toezichthouder in Engels voetbal

 ma 17 mei 2021 15:16
Gary Lineker
Gary Lineker wil voorkomen dat clubs op eigen houtje gaan onderhandelen.

Gary Lineker heeft een parlementaire petitie gelanceerd. Samen met Gary Neville, Jamie Carragher en Rio Ferdinand pleit Lineker een onafhankelijke toezichthouder in het Engels voetbal, die toekomstige projecten zoals de Super League aan banden moet leggen.

Het clubje voetbalanalisten wil een onafhankelijke toezichthouder om te vermijden dat Premier League-clubs in de toekomst op eigen houtje sportieve projecten op poten kunnen zetten. De petitie komt er naar aanleiding van de Super League-saga.

 

In een open brief op Twitter, ondertekend door 23 ex-voetballers en journalisten, verklaren Lineker en co. dat het voetbal nood heeft aan hervorming.  Na een uur was de petitie door meer dan 20.000 mensen ondertekend. Om het voorstel aan bod te laten komen in het Britse parlement zijn 100.000 handtekeningen nodig. 

Zonder toezichthouder zal de terugkeer van een Super League een voortdurende dreiging zijn.

Gary Lineker en co.

"Als voetbalfans reageerden we ontsteld op de poging om een Europese Super League op te richten", opent de petitie. "De integriteit van het spel werd bedreigd. Het vernietigde het concept van sportverdienste en open competitie." 

 

"Supporters kwamen bijeen met 1 stem om zich te kanten tegen de cynische coup door een groep rijke eigenaars. De hevige protesten werden gehoord en de Super League viel uiteen."   

 

"Nu moeten we ervoor zorgen dat dit nooit meer gebeurt. Zonder onmiddelijke tussenkomst zal de terugkeer van een Super League een voortdurende dreiging zijn", besluiten de analisten.

De tweet en petitie van Lineker:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op sociale media zijn de reacties verdeeld. Supporters in Engeland zien in de actie ook een verdediging van eigenbelangen. De ex-voetballers werken allemaal voor netwerken die de rechten bezitten van het Engelse voetbal. Zij hebben er op hun beurt baat bij dat de Premier League blijft bestaan. To be continued...