Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
4
2
2
0
5
6
2
Union
35
3
0
3
0
3
6
3
KRC Genk
34
4
3
0
1
5
2
4
Club Brugge
33
3
2
0
1
7
2
5
Cercle Brugge
29
3
1
0
2
5
4
6
Antwerp
26
3
0
3
0
0
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Union
0
1
0
1
0
2
3
3
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
4
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
5
Cercle Brugge
1
1
0
0
1
1
1
6
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Union
0
2
0
2
0
1
3
3
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
4
Club Brugge
1
1
0
0
1
1
1
5
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4

Patrick Goots en Tom Waes over het Refaelov-dilemma: "Stel je voor dat hij scoort tegen Anderlecht..."

 wo 28 april 2021 17:01
Patrick Goots en Tom Waes spreken zich uit over de situatie rond Refaelov

To play or not to play, that's the question. Ook na de persconferentie van trainer Frank Vercauteren is er nog geen duidelijkheid of Antwerp nog op Lior Refaelov rekent in de play-offs. Wij vroegen het dan maar aan twee iconen van de Great Old. Al kwamen ook zij niet tot een eenduidige mening.

De voorstander: Patrick Goots - 153 matchen voor Antwerp

Het voordeel van de twijfel. Als het van ex-speler Patrick Goots afhangt, heeft Lior Refaelov zijn laatste wedstrijd voor Antwerp nog niet gespeeld. "Een speler die einde contract is, zal nog steeds alles willen geven voor de club waarvoor hij jaren actief was", oordeelt hij. "Zeker Refaelov is iemand die zich op dat vlak niet zal laten kennen."

In mijn ogen verdient Refaelov het om nog 6 matchen voor Antwerp te spelen

Clubicoon Patrick Goots

Door eerder dit seizoen Juklerod naar de B-kern te verwijzen (hij tekende al bij Genk, red.), heeft Antwerp zich volgens Goots wel in een lastig parket gebracht. "Want dan zou het niet fair zijn tegenover Juklerod. Al is Refaelov natuurlijk wel betrokken bij veel goals en assists."

 

Goots vreest dan ook dat er geen ideale oplossing bestaat. "Er zal altijd een probleem zijn als hij speelt. Ofwel speelt hij goed en dan zullen de fans ontevreden zijn over zijn vertrek. En bij een mindere prestatie zullen ze zeggen: 'Zie je, hij zit al met zijn hoofd bij Anderlecht.'"

 

"Kijk, in mijn ogen verdient Refaelov het om nog 6 matchen voor Antwerp te spelen. Misschien kunnen Pieter Gerkens en Koji Miyoshi ontbolsteren zonder hem. Maar ik vrees dat Antwerp in de moeilijke wedstrijden de présence van Refaelov zal nodig hebben."

De tegenstander: Tom Waes - Superfan

"Mocht ik coach zijn, dan speelt hij niet meer." Hoe dankbaar acteur Tom Waes de Gouden Schoen ook is: hij zou Lior Refaelov niet meer laten spelen na zijn toekomstige transfer richting Anderlecht. "Er is een belangenconflict. Stel je voor dat hij scoort tegen Anderlecht... Dan schiet hij zichzelf in de voet."

Misschien dacht Antwerp dat de interesse niet zo groot zou zijn door Refaelovs leeftijd

Supporter Tom Waes

"Ik vind het een te groot risico", gaat Waes verder. "Bovendien hebben we al genoeg goede wedstrijden gespeeld zonder Refaelov, die we wonnen. Ik zou dus geen beroep meer doen op hem. Ook al vind ik het een prima speler. Antwerp had maar wat sneller moeten reageren."

 

Waes vermoedt dat de Great Old de situatie wat onderschat heeft. "Helemaal de vinger kan ik er wel ook niet op leggen, maar misschien dacht Antwerp dat de interesse niet zo groot zou zijn, omdat hij al 35 jaar is. Anderlecht heeft gewoon dankbaar gebruik gemaakt van dat hiaat. (lachje) Maar ze hadden wel wat langer kunnen wachten met de aankondiging."

Lees ook: