Ga naar de inhoud

Gouden Schoen Lior Refaelov tekent voor 2 jaar bij Anderlecht

Lior Refaelov.

Straffe transfer voor Anderlecht. Paars-wit haalt voor volgend seizoen Lior Refaelov (vandaag 35) transfervrij weg bij Antwerp. De Gouden Schoen tekent een contract voor 2 jaar.

Toch een bommetje voor de start van de play-offs. Antwerp ziet volgend seizoen Lior Refaelov transfervrij naar Anderlecht vertrekken. De Israëli was einde contract op de Bosuil en de onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst draaiden op niks uit. 

Anderlecht greep met succes zijn kans. Bij paars-wit zien ze de Gouden Schoen van 2020 als een ‘gratis’ op te pikken opportuniteit die met zijn ervaring de jonge ploeg kan vooruithelpen. Gezien de financieel precaire situatie van Anderlecht komt het binnenhalen van een grote naam als Refaelov toch ietwat als een verrassing. Maar na de kapitaalsverhoging van vorige week zei CEO Jos Donvil al "dat er nu meer ruimte is om een transferbeleid uit te tekenen".

"Iedereen kent de kwaliteiten van Lior en het is duidelijk dat deze heel goed aansluiten op het voetbal dat wij voor ogen hebben", vertelt sportief directeur Peter Verbeke op de clubwebsite. "Door zijn ervaring maar zeker ook door zijn enorme drive en professionalisme is hij iemand die onze vele jonge spelers op en naast het veld beter kan maken. In die zin kan Lior de ontwikkeling van deze spelers versnellen en tegelijk ook belangrijk zijn voor de club met goals en assists."

Komt Refaelov nog in actie?

Voor de jarige Refaelov wordt het zijn derde Belgische topclub. Na een succesvolle passage van 7 jaar bij Club Brugge - met twee titels en een beker - en 3 seizoenen Antwerp kiest hij nu voor een nieuwe uitdaging bij Anderlecht.

Vraag is wel of Antwerp nog rekent op Refaelov in de play-offs. Met twee matchen tegen Anderlecht als directe concurrent voor plaats 2 lijkt dat zeer twijfelachtig. Eerder stuurde Antwerp Simen Juklerød al naar de B-kern omdat hij naar Racing Genk trekt. Voor de Great Old was de flankaanvaller dit seizoen goed voor 14 goals en 12 assists.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.