Ga naar de inhoud

Maximilian Schachmann past voor de Tour en focust op Spelen

 di 20 april 2021 17:01
Maximilian Schachmann in de Ronde van het Baskenland.
Maximilian Schachmann in de Ronde van het Baskenland.

Maximilian Schachmann slaat de Ronde van Frankrijk dit jaar over. De 27-jarige Duitser wil scoren op de Olympische Spelen in Tokio en vindt de combinatie van de Tour én de Spelen onhaalbaar.

De Ronde van Frankrijk eindigt dit jaar op 18 juli. Minder dan een week later, op 24 juli, vindt in Tokio de olympische wegrit plaats. "Zowel meedoen aan de Tour de France als aan de Spelen zou te veel van het goede zijn", vertelt Maximilian Schachmann.

 

De Duitser van Bora-Hansgrohe laat de Tour dus links liggen en gaat dit jaar vol voor de Olympische Spelen. Hij vervangt de Ronde van Frankrijk waarschijnlijk door de Ronde van Zwitserland (6-13 juni) als laatste competitieprikkel voor Tokio.

De wedstrijd in Tokio heeft het profiel van een klassieker, dat kan mij liggen

Maximilian Schachmann, Bora-Hansgrohe

"De wedstrijd in Tokio heeft het profiel van een klassieker en kan mij liggen. Ik beschouw mezelf er als een medaillekandidaat. Als ik de hitte de baas kan natuurlijk."

 

Schachmann is bezig aan een knap voorjaar. Hij volgde zichzelf al op als winnaar in Parijs-Nice én afgelopen weekend werd hij nog 3e in de Amstel Gold Race na Wout van Aert en Tom Pidcock.     


Deze week is de Duitser ook één van de favorieten in de Waalse Pijl (woensdag) en Luik-Bastenaken-Luik (zondag). Twee jaar geleden werd hij 5e in Hoei en 3e in La Doyenne.