Ga naar de inhoud

Foden ontslaat socialemediateam na uitdagende tweet, CR7 ging hem vooraf

 vr 16 april 2021 15:03
Foden en De Bruyne vieren een doelpunt
Manchester City-speler Phil Foden ontsloeg vandaag zijn socialemediateam na een uitdagende tweet richting Mbappé.

Manchester City-youngster Phil Foden heeft zijn socialemediateam ontslagen. Reden daarvoor is de uitdagende tweet richting PSG-ster Kylian Mbappé na de kwalificatie voor de halve finales van de Champions League.  

Manchester City plaatste zich woensdag voor het eerst in 5 jaar voor de halve finales van de Champions League. Het klopte Borussia Dortmund en mag zich zo opmaken voor de dubbele confrontatie met PSG.

 

Phil Foden had met 2 doelpunten een belangrijk aandeel in de kwalificatie. Zijn prestatie verleidde het socialemediateam achter Foden om PSG-ster Kylian Mbappé, de tegenstander in de halve finales, al wat uit te dagen. "Kylian Mbappé, ben je klaar", stond er te lezen in de tweet.

 

Foden was niet te spreken over de tweet en haalde hem snel weer offline. Dat was echter niet genoeg voor de 20-jarige Engelsman. Foden ontsloeg vandaag zijn socialemediateam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tottenham-doelman Joe Hart deed het Foden al eens voor

Foden is niet de eerste Engelsman die zich dit jaar al eens moest verantwoorden voor zijn socialemediateam. Tottenham-doelman Joe Hart ging enkele maanden geleden al eens de fout in op Instagram.

 

De Spurs hadden in de heenwedstrijd van de 1/8e finales van de Europa League Dinamo Zagreb opzijgezet met 2-0. Het moeilijkste leek achter de rug. Maar in de terugwedstrijd moest het na verlengingen toch nog het onderspit delven tegen de Kroaten (3-0).

 

Het socialemediateam achter Hart dacht dat de buit wel binnen was en postte na de wedstrijd "Job done" ofwel "klus geklaard" op het Instagram-verhaal van de ex-nummer 1 van Engeland.

 

Hart verontschuldigde zich daarna voor de post. "Iemand uit het team postte dat en dat is onaanvaardbaar. Het spijt me dat dit gebeurd is. Het kwam niet van mij. Ik heb alleen maar liefde voor deze club en ben even teleurgesteld als iedereen. Het was een typfout", klonk het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Cristiano Ronaldo niet onbesproken

Ook Cristiano Ronaldo liet zich al eens verrassen door zijn eigen socialemediateam. De Portugese superster van Juventus laat zijn sociale media beheren door Polaris Sports, het bedrijf van makelaar José Mendes.

 

Voor elke wedstrijd post Polaris Sports een foto waarbij ze de wedstrijd aankondigen. Voor de wedstrijd tegen Genoa ging het echter in de fout. Op het eerste zicht was er niets vreemds te zien op de foto. Zij het dat rechtsboven niet het logo van de Serie A, maar wel het logo van La Liga getoond werd.

 

Het zorgde voor heel wat geruchten over een eventuele terugkeer van Ronaldo naar de Spaanse competitie. CR7 speelde van 2009 tot 2018 voor Real Madrid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: