Ga naar de inhoud
Foden
Uiteindelijk kwam de bevrijding er dan toch voor Manchester City.

Dortmund laat Manchester City toch nog zwoegen voor plek in halve finales

 wo 14 april 2021 22:55
Borussia Dortmund
einde
1-2
Manchester City
MCI
einde
2-1
BVB
  1. 55' - Doelpunt strafschop - Riyad Mahrez (1 - 1)
  UEFA Champions League - speeldag 2 - 14/04/21 - 21:01
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  55'
  Riyad Mahrez
  1 - 1
  Riyad Mahrez
  55'

  Manchester City heeft het spook van de kwartfinales kunnen verjagen. Borussia Dortmund liet City nog even bibberen met de 1-0 van Bellingham, maar na de rust trokken De Bruyne en co de scheve situatie recht. In de halve finales wacht een dubbele confrontatie met PSG.

  Borussia Dortmund - Man City in een notendop:

  • Sleutelmoment: Dortmund bleef tot een kwartier voor het einde uitzicht houden op verlengingen, maar de 1-2 van Foden was te veel van het goede. Nadien kon de thuisploeg geen vuist meer maken en verwaterde de wedstrijd compleet.

  • Man van de match: In de eerste helft maakte de 17-jarige Bellingham indruk, maar Kevin De Bruyne was werkelijk overal vanavond. Hoewel er net geen doelpunt in zat, was hij opnieuw de motor van Man City.

  • Opvallend:  De voorbije jaren ging het voor Man City telkens mis in de kwartfinales van de Champions League. Het is de eerste keer onder Pep Guardiola dat de halve finales bereikt worden. Daar wacht wel het PSG van Mbappé en Neymar.

  Dortmund even op rozen dankzij Bellingham

  De voorbije  3 seizoenen ging Manchester City er onder Pep Guardiola uit in de kwartfinales en dat wilden de Engelsen met een krappe 2-1 bonus uit de heenmatch op zak niet nog eens laten gebeuren. Met een vrij behouden aanpak begonnen ze aan de partij in het Signal Iduna Park.

   

  Borussia Dortmund kreeg zo de kans om de bal langere periodes in de ploeg te houden. De eerste kans was ook meteen raak. Haaland zette Stones weg, maar zijn schot werd toch nog afgeblokt. Bellingham pikte de bal op en trapte via de vingertoppen van Ederson in de winkelhaak.

   

  De Duitsers waren zo plots virtueel zeker van een plekje in de halve finales en Man City moest reageren. Eerst spatte een fenomenale knal van De Bruyne uiteen op de lat en meteen daarna hield Hitz de inlopende Mahrez met een beenveeg van de gelijkmaker.

  Dortmund kreunde in het slot van de eerste helft onder de felle druk van de leider uit de Premier League, maar brak (nog) niet. Rusten gingen we met de 1-0-tussenstand op het scorebord.

  Man City draait de rollen helemaal om

  Geen wervelende start van Man City na de pauze, maar wel een snelle gelijkmaker. Na een tiental minuten kreeg Can een voorzet van Foden erg onhandig tegen de arm. De scheidsrechter twijfelde niet en Mahrez zette de strafschop zonder aarzelen om: 1-1.

   

  De bezoekers bleven het betere van het spel hebben. Dortmund kon enkel nog eens tegenprikken met een kopbal van Hummels die een metertje over het doel van Ederson ging.

  Net voor het ingaan van het slotkwartier mochten de boeken helemaal dicht. Eerst kwam Hitz nog uitstekend tussen op een schot van De Bruyne, maar een minuut later was het wel raak. Foden legde van net buiten het strafschopgebied aan en maakte er 1-2 van.

   

  Dortmund was aangeslagen en had geen gepast antwoord meer klaar. Man City mag zo voor het eerst in 5 jaar nog eens naar de halve finales van de Champions League, er wacht daar een dubbele confrontatie met de sterren van PSG. 

  Foden kijkt al uit naar het duel met Mbappé

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Fase per fase

  22:53

  Einde wedstrijd

  Het zit erop! Man City wordt de tegenstander van PSG in de halve finales van de Champions League. Dortmund begon goed aan de partij en kwam ook op voorsprong via youngster Bellingham. Na de rust maakte City zijn kansen wel af. Mahrez zette een strafschop om na hand van Can en Foden deed de boeken helemaal dicht met een harde knal. Dortmund zal zich moeten focussen op de Bundesliga.

  90+5' tweede helft
  90+3'

  Ook invaller Sterling krijgt nog een mogelijkheid. De Engelse international gaat alleen op Hitz af, maar kapt toch nog terug. Weg kans.

  90+2'

  Brandt duikt nog eens op in het strafschopgebied, maar zijn voorzet raakt niet voorbij Ruben Dias. Het is wachten tot het laatste fluitsignaal.

  90+1'

  extra time

  90+1'

  4 - extra time

  Er komen 4 minuten extra tijd bij.
  90'

  Can probeert zijn penaltyfout recht te zetten met een schot vanuit een onmogelijke positie. Het zal niet voor vanavond zijn voor die Borussen.

  89'

  City laat het liggen

  Het wordt ook bijna nog 1-3. Foden is ontglipt aan de aandacht van de Dortmund-defensie, maar zijn voorzet richting de vrijstaande Mahrez is niet op maat. Hitz kan uiteindelijk nog tussenkomen. 

  86'

  Foden gaat makkelijk liggen na een duel met Brandt. De tijd tikt intussen ongenadig verder. 

  83'

  Knal van Zinchenko

  De wedstrijd lijkt in een definitieve plooi te liggen, Dortmund slaagt er niet in om druk te ontwikkelen. Zinchenko duikt nog eens op aan de overkant en trapt op de vuisten van Hitz. 

  80'

  Haaland over

  Balverlies bij City levert nog een kans op. Haaland krijgt de bal en ramt een goeie meter over. Terzic voert met Brandt en Tigges nog 2 offensieve wissels door.

  78'

  Dortmund gaat met de moed der wanhoop op zoek naar een snelle gelijkmaker. Een vrije trap van Guerreiro wordt meteen weggewerkt. 

  77'

  Opnieuw een geweldige partij van KDB

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  77'

  Mahrez, Walker en Foden vieren de voorsprong

  76'

  De knal van Foden

  75'

  Foden doet het wel

  De Bruyne niet, Foden wel! Man City is nu helemaal op weg naar de halve finales. Foden krijgt net wat te veel ruimte op de rand van het strafschopgebied en trapt via de paal binnen: 1-2. Dortmund heeft een mirakel nodig om nog door te stoten. 

  74'

  De Bruyne maakt het bijna af

  Daar is De Bruyne nog maar eens. Hij zet de actie helemaal zelf op, komt goed naar binnen en trapt op Hitz.

  73'

  Foden staat niet echt onder druk, maar trapt een bal toch zomaar over de zijlijn. Coach Terzic vuurt zijn manschappen intussen nog even aan, deze wedstrijd is nog lang niet voorbij.