Ga naar de inhoud

Tottenham sneuvelt in Europa League na baalavond in Zagreb

 do 18 maart 2021 21:26
TOT
einde
2-0
DZA
  1. 23' - Geel - Erik Lamela
  1. 63' - Doelpunt - Mislav Oršic (1 - 0)
  2. 76' - Verv. Kristijan Jakic door Iyayi Atiemwen
  3. 81' - Geel - Rasmus Lauritsen
  4. 82' - Verv. Bartol Franjic door Marin Leovac
  5. 90+1' - Verv. Bruno Petkovic door Josip Misic
  6. 90+1' - Verv. Stefan Ristovski door Petar Stojanovic
    1. 107' - Doelpunt - Mislav Oršic (3 - 0)
    2. 118' - Verv. Arijan Ademi door Dino Peric
    UEFA Europa League - speeldag 2 - 18/03/21 - 18:55
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    63'
    Mislav Oršic
    63'
    Mislav Oršic
    1 - 0
    107'
    Mislav Oršic
    107'
    Mislav Oršic
    3 - 0

    Tottenham Hotspur moet het Europese toneel met het schaamrood op de wangen verlaten. Zonder Alderweireld gaf het in Zagreb zijn bonus uit de heenmatch nog uit handen: 3-0. Orsic was de held van Zagreb met 3 goals. Coach José Mourinho was teleurgesteld in zijn spelers, die hij de foute instelling verweet.

    Bekijk het verslag:

    Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Tottenham, waar Toby Alderweireld de hele wedstrijd op de bank moest toekijken. Maar net na het uur begon Mislav Orsic aan zijn strooptocht: met een heerlijke krul zorgde hij voor de 1-0.

     

    Bij Tottenham gingen de alarmbellen af en niet onterecht. Dinamo Zagreb zette aanval na aanval op gang en werd in de slotfase ook beloond. Na een knappe combinatie vloerde Orsic voor de tweede keer Lloris.

     

    Tottenham kon verlengingen niet meer vermijden, ondanks goeie kansen voor Kane en Bale. En in die verlengingen kroonde Orsic zich helemaal tot de held: hij ging op wandel en knalde de verlossende 3-0 binnen.

     

    Tottenham voerde de druk nog op in de slotminuten en Bale en Kane hadden de 3-1 en de kwalificatie nog aan de voet, maar Zagreb-keeper Livakovic lag in de weg. Dolle taferelen bij Dinamo Zagreb, zeker bij coach Dario Krznar die zijn debuut maakte. Hij nam maandag over van Zoran Mamic, die hangt een gevangenisstraf boven het hoofd.

     

    (lees de reactie van Mourinho onder de video's)

    Bekijk de hattrick van Orsic:

    Tottenham laat deze kans op de 3-1 nog liggen

    Mourinho feliciteert tegenpartij: "Hun attitude was jammer genoeg beter"

    Mourinho wist waar het schoentje wrong, hij was diep teleurgesteld in de houding van zijn spelers. "Alleen in de laatste 10 minuten van de 2e helft van de verlenging deden we er alles aan om een goed resultaat te halen."

     

    "In de reguliere speeltijd en 1e helft van de verlenging was dat niet zo. Ik zag geen ploeg aan het werk die bezig was aan een belangrijke wedstrijd. Een andere houding is echt nodig. Alleen zeggen dat ik teleurgesteld ben, is niet genoeg. Dit gaat verder dan verdriet."

     

    "Ik ben naar de kleedkamer van Zagreb geweest om de spelers te feliciteren. Voetbal gaat er niet alleen om dat spelers van het ene team denken meer kwaliteiten hebben dan anderen."

     

    "Voetbal gaat om attitude, op basis daarvan hebben ze van ons gewonnen. Ik heb mijn spelers in de rust nog gewaarschuwd. Ze schrokken pas wakker toen het 2-0 werd en we richting de verlengingen gingen. Ik kan me alleen maar verontschuldigen bij de supporters van Tottenham."

    Fase per fase

    120+2'
    118'
    wissel
    107'
    106'
    91'
    90+1'
    90+1'
    wissel
    85'
    82'
    wissel
    81'
    Dinamo Zagreb
    76'
    68'

    Orsic krult de bal heerlijk in de bovenhoek

    46' tweede helft
    45+2' eerste helft
    23'
    Tottenham Hotspur
    1' eerste helft