Patro Eisden krijgt geen licentie voor 1e Nationale: "Club is niet in gevaar"

 di 13 april 2021 17:17
De club is intussen niet meer in handen van Salar Azimi (links).

Patro Eisden krijgt van de licentiecommissie van de KBVB geen licentie toegekend voor 1e Nationale, de hoogste amateurdivisie in ons land. De club van Stijn Stijnen maakte dat nieuws zelf bekend en kondigde in een adem aan dat het naar het BAS stapt. "We werken constructief samen met de licentiemanager. De toekomst van de club is gevrijwaard."

Officieel krijgt Patro Eisden pas morgen het verdict van de licentiecommissie te horen, maar de Limburgse club kondigde zelf al aan dat er slecht nieuws zit aan te komen. 

 

Het krijgt geen licentie voor 1e Nationale. Patro wil nu via een procedure voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) alsnog haar licentie proberen te halen.

 

Voorzitter Derrick Devonport, een Britse projectontwikkelaar die eind vorig jaar de club overnam van de flamboyante Iraans-Nederlandse zakenman Salar Azimi, deed in een open brief op de clubwebsite het verhaal.     

 

"Noodzakelijke betalingen voor de licentie zoals o.a. RSZ en bedrijfsvoorheffing zullen zeer snel betaald kunnen worden", legde Devonport uit. "Patro Eisden heeft dit voorgelegd aan de licentiemanager en licentiecommissie. Zij toonden begrip, maar reglementair kunnen zij daar geen rekening mee houden in hun beslissing. Patro Eisden zal dus haar licentie bekomen via de BAS-procedure."     

 

"De komende weken zal er constructief verder gewerkt worden om samen met de licentiemanager, zij aan zij, naar het BAS te gaan en niet tegenover elkaar", ging Devonport voort. 

 

"Als nieuwe eigenaar en voorzitter van de club wens ik te benadrukken dat de toekomst van de club gevrijwaard is. De investeringsfondsen werden eerder verwacht, maar de coronasituatie heeft daar anders over beslist."