Geen bewijzen van racistische uitlatingen gevonden tegen Valencia-speler Diakhaby

  Valencia steunt Mouctar Diakhaby (m).

  De Spaanse voetballiga heeft geen bewijzen van racistische uitlatingen gevonden tegen Valencia-verdediger Mouctar Diakhaby. Vorig weekend lag de match tegen Cadiz een tijd stil na een incident met zijn tegenstander Juan Cala.

  La Liga kwam met volgende conclusie naar buiten in een persbericht: "Na grondige analyse van de wedstrijdbeelden hebben we geen enkel bewijs aangetroffen dat erop wijst dat Cadiz-speler Juan Cala zich racistisch uitgelaten heeft tegenover Mouctar Diakhaby."

   

  Verder gaf het te kennen een beroep te hebben gedaan op een bedrijf "dat een lipleesanalyse en gedragsstudie heeft uitgevoerd op Juan Cala en Mouctar Diakhaby". La Liga bereidt zich nu voor om de zaak te sluiten bij gebrek aan bewijs.

   

  Volgens de Spaanse radiozender Cope zouden de micro's geregistreerd hebben dat Cala "Mierda, déjame en paz" ("Verdorie, laat me met rust", in het Spaans) riep, om zich vervolgens te excuseren met de woorden "Perdona, no te cabrees" ("Sorry, maak je niet druk", in het Spaans).

  lees/bekijk ook: