Braziliaanse voetbalclub Athletico Paranaense wil coronavaccins aankopen voor fans

 vr 9 april 2021 11:21
voetballers
De spelers van Paranaense willen weer voor publiek voetballen.

Athletico Paranaense komt met een bijzonder initiatief op de proppen. De Braziliaanse voetbalclub zou graag coronavaccins aankopen om ze gratis aan te bieden aan supporters, spelers, staf en andere werknemers.

Eerder deze week voerde het Braziliaanse parlement een wet in die het toestaat aan private bedrijven om vaccins aan te kopen. Athletico gaf niet te kennen over hoeveel fans het zou gaan, maar volgens lokale media schommelt het aantal tussen 20.000 en 30.000 fans. 

 

Brazilië wordt zwaar geteisterd door de coronapandemie. Dinsdag stierven er nog meer dan 4.000 mensen ten gevolge van het virus. Het totaal aantal doden in het Zuid-Amerikaanse land loopt stilaan op tot 350.000.