Sebastiaan Bornauw kroop door het oog van de naald: "Sta nu weer op het veld"

  Sebastiaan Bornauw.

  FC Keulen-verdediger en Rode Duivel Sebastiaan Bornauw is door het oog van de naald gekropen. Bornauw kreeg een allergische reactie tijdens een operatie en lag 24 uur in coma. "Ik heb er zelf niet zo lang bij stilgestaan", relativeert hij.

  "Mijn vriendin heeft me alles uitgelegd"

  Een goedaardige bottumor was de boosdoener die de ondraaglijke rugpijn bij Sebastiaan Bornauw veroorzaakte. Een operatie was nodig. Maar daar liep het bijna fout af. Bornauw kreeg een allergische reactie, maar gelukkig konden de dokters meteen reageren.

   

  "Dat was wel even verschieten toen ik wakker werd", zegt de verdediger, die 24 uur in coma lag. "Ik vond het persoonlijk nog het ergste voor mijn familie. Zelf heb ik er niet zo lang bij stilgestaan."

   

  "Toen ik wakker werd, had ik het eerst niet echt door omdat ik me zo suf voelde. Maar als je dan geïntubeerd bent, weet je dat het toch niet normaal is. Mijn gsm heb ik niet vastgenomen, ik zag mijn vriendin en zij heeft me alles uitgelegd. Dat was wel even emotioneel."

   

  Anderhalve week nadien ging Bornauw opnieuw onder het mes, met succes. "Het was maar een kleine, minimale ingreep. Ik had er eigenlijk maar weinig stress voor."

   

  Hoe verliep het herstelproces? "De eerste vijf dagen waren wel zwaar", zegt de Rode Duivel. "Ik ben erg blij dat de dokters meteen goed gereageerd hebben, want daardoor heb ik geen neveneffecten. Het had anders kunnen aflopen. Nu voel ik me normaal, heel goed zelfs."

   

  (lees voort onder de foto)

  "Nu niet bezig met Rode Duivels"

  Bestaat de kans dat de verdediger van Keulen volgend weekend dan ook gewoon op het veld staat? "Dat zal van mijn rug zelf afhangen. De coma heeft er niets mee te maken."

   

  "We werken ernaar toe, we hopelijk zo snel mogelijk natuurlijk. Ik heb vandaag al opnieuw individueel op het veld gestaan. Ik ondervind echt niks last van de operatie."

   

  Momenteel werken de Rode Duivels hun EK-kwalificatiematchen af. "Dat had wel een mooie opportuniteit geweest om erbij te zijn", klinkt het. "Iedereen wil zich graag tonen, maar aan de andere kant is het hoe het is. Ik ben vooral blij dat het nu is gebeurd, nu ik gezond ben."

   

  Vreest Bornauw voor zijn plekje in de finale EK-selectie bij de Rode Duivels? "Daarmee ben ik nu niet bezig. We hebben met de club nog een belangrijke strijd in het klassement. Als ik hier goed speel, zal Roberto Martinez zijn keuze wel maken."