Ga naar de inhoud

Sebastiaan Bornauw lag 24 uur in coma: "Had veel slechter kunnen aflopen"

Sebastiaan Bornauw

Sebastiaan Bornauw is vorige maand door het oog van de naald gekropen tijdens een operatie. Dat vertelt de verdediger op de website van zijn club Keulen. "20 jaar geleden was de kans dat ik overleden zou zijn 90%", doet hij zijn verhaal.

Vorige maand raakte al bekend dat Sebastiaan Bornauw een allergische reactie gekregen had tijdens een operatie. Intussen maakt de 22-jarige Belg het goed, maar een maand geleden was de situatie wel degelijk ernstig.

 

Bornauw sukkelde al een poosje met een rugblessure, tot de pijn op een gegeven moment niet meer te harden was. Uit onderzoek bleek dat de verdediger een goedaardige bottumor had op zijn wervelkolom, een operatie drong zich op. Maar die ingreep verliep niet zoals gepland.

 

"Kort voor het einde van de behandeling kreeg ik een ernstige allergische reactie op de verdoving. Mijn lichaamstemperatuur steeg met één graad per minuut. Als de dokters niet meteen gereageerd hadden, zou mijn lichaam gewoon ontploft zijn", vertelt hij op de website van Keulen.

 

"20 jaar geleden was de kans dat ik overleden zou zijn 90%. Maar de dokters hebben snel en goed gehandeld. Ik heb 24 uur in een kunstmatig coma gelegen."

 

1,5 week na de bijna fatale ingreep werd Bornauw opnieuw geopereerd, dit keer wel met succes. Intussen timmert hij aan de weg terug. "Ik ben blij dat het nu goed gaat met mij. Dit had veel erger kunnen aflopen", beseft hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.