Ga naar de inhoud

"We gaan uit van positieve test De Ketelaere en Mignolet en zijn bezig met nieuw plan"

 wo 24 februari 2021 14:58
Rik De Mil zag de Club-spelers "goed en geconcentreerd trainen".

Club Brugge moest in de heenmatch al afrekenen met heel wat afwezigen door corona en nu komen daar wellicht nog De Ketelaere en Mignolet bij. "Als we het een beetje laten lopen, dan hebben we een probleem", zegt Vormer.

Het nieuws dat Simon Mignolet en Charles De Ketelaere positef testten op het coronavirus is aangekomen in Brugge. "Dat was uiteraard een opdoffer. Het zijn 2 belangrijke spelers", reageerde coach Rik De Mil op de persconferentie. "De groep heeft goed gereageerd en heeft geconcentreerd getraind."

 

"Er is nog een hertest gebeurd, maar dat resultaat zullen we pas donderdag kennen. We gaan ervan uit dat ze positief zijn en zijn al bezig met een nieuw plan samen te stellen." Daarvoor heeft De Mil natuurlijk contact met Philippe Clement, die nog altijd in quarantaine zit.

 

Moet Club nu defensiever spelen? "Die vraag is me ook in Kiev gesteld en ik zal hetzelfde antwoorden: we gaan uit van onze eigen sterkte en gaan niet te veel rekenen. We zullen moeilijke momenten kennen, maar in de groep heerst het idee dat er nog genoeg kwaliteit op het veld is om door te gaan."

Ik zal nu inderdaad iets meer moeten coachen en bijsturen. Je moet die gasten steunen en dat vind ik leuk om te doen.

Ruud Vormer

Dat gevoel is er ook bij aanvoerder Ruud Vormer. "Kiev is te pakken, maar ze hebben wel enkele aardige spelers. Als we het een beetje laten lopen, dan hebben we een groot probleem. Het zou makkelijker zijn met iedereen erbij, maar de jongens die er nu zijn kunnen ook lekker ballen."


"Ik zal nu inderdaad iets meer moeten coachen en bijsturen, dat is normaal met die jonge jongens. Je moet die gasten steunen en dat vind ik leuk om te doen, dat is ook een beetje mijn rol. Ethan Horvath? Ik heb hem vandaag gesproken. Hij zegt dat hij er klaar voor is en hem kennende zal dat ook zo zijn."


Hoe Club de extra afwezigen moet opvangen, daar heeft ook Vormer zijn idee over. "Ik heb mijn mening en die heb ik ook gezegd. Ik heb het er met de coach al over gehad en hij zal het wel doorgeven aan Philippe Clement."

"Tegenslagen geven extra gevoel van samenhorigheid"

Zonder de besmette spelers liet Club Brugge zich niet kennen in Kiev en won het vlot van OH Leuven. "De tegenslagen geven een extra gevoel van samenhorigheid. Iedereen weet dat hij nog een extra tandje moet bijzetten", zegt De Mil.

 

"Ik heb echt het gevoel dat de groep mentaal heel sterk is, maar het is een combinatie tussen de mentaliteit en de kwaliteit op het veld. De omstandigheden zijn speciaal, maar ik geniet er nog wel van. Hopelijk kunnen we ons plaatsen en dan zijn we bezig aan een heel speciale week."

 

Hetzelfde geluid was er bij Vormer: "De mentaliteit zit goed, dat hebben we in Kiev al gezien. Het wordt een beladen wedstrijd. Het is jammer dat Charles en Simon nog wegvallen, maar als team kun je veel bereiken en dat willen we ook laten zien."

De Mil: "Zijn al bezig met een nieuw plan"

Vormer: "Proberen om morgen mijn steentje bij te dragen, nog iets meer dan normaal"

Lees ook: