Ajax laat miljoenentransfer Hassane Bandé naar Kroatië vertrekken

  Ajax verhuurt Hassane Bandé voor 1,5 jaar aan NK Istra 1961, een club uit Kroatië. Als Bandé in de smaak valt, kan de huur daarna omgezet worden in een definitieve overeenkomst.

  Het verhaal van Hassane Bandé is behoorlijk tragisch. Bij KV Mechelen schoot de aanvaller uit Burkina Faso als een komeet de lucht in. Ajax raakte gecharmeerd door de tiener en kon hem bij Mechelen losweken voor een slordige 10 miljoen.

   

  Maar Bandé zou sinds 2018 niet 1 officiële match in de hoofdmacht van Ajax spelen. In een oefenmatch scheurde hij zijn enkelbanden en brak hij zijn kuitbeen. Na een lange revalidatie moest hij herbeginnen bij Jong Ajax, maar daar geraakte hij niet meer op snee.

   

  Vorig jaar werd Bandé verhuurd aan Thun in Zwitserland. Ook die overeenkomst had 1,5 jaar moeten duren, maar dat contract werd - door de weinige speelminuten voor Bandé - vroegtijdig opgezegd.

   

  Bandé belandde terug bij Jong Ajax, waar hij tot overmaat van ramp in een van zijn weinige matchen een rode kaart kreeg. Met de huurovereenkomst met Istra lijkt er stilaan een einde te komen aan de trieste passage van de nog altijd maar 22-jarige Bandé bij Ajax.