Villas-Boas blaast bruggen op bij Marseille, club "schorst" zijn trainer

  André Villas-Boas heeft de handdoek in de ring geworpen bij Olympique Marseille. De Portugees loodste de club vorig seizoen nog naar de Champions League, maar dit seizoen is het alleen maar kommer en kwel. Zijn club houdt hem niet tegen en heeft hem "geschorst".

  Twistappel in de ruzie tussen André Villas-Boas en het bestuur van Marseille is Olivier Ntcham. De Fransman werd onlangs achter de rug van de coach om aangetrokken.

   

  "Ik had nee gezegd op de komst van deze speler", geeft Villas-Boas aan op de persconferentie voor de match tegen Lens. "Hij stond niet op mijn lijstje."

   

  Blijkbaar was dat voor de Portugees de druppel. Villas-Boas staat al een tijdje onder druk, omdat de resultaten uitblijven. In de Champions League beleefde Marseille een historische afgang en in de competitie is het met een 9e plaats ver verwijderd van Europees voetbal.

   

  Marseille moet het ontslag van Villas-Boas wel nog aanvaarden, maar dat lijkt na deze demarche slechts een formaliteit. "Ik hoef niets meer van de club, Ik hoef dus ook geen geld meer."

  Juridisch staartje?

  In de vooravond volgde ook de bevestiging: Marseille "schorst" Villas-Boas. De term "ontslag" wordt niet in de mond genomen. 

   

  "Deze beslissing was onvermijdbaar na de herhaaldelijke acties die een bedreiging vormen voor deze club."

   

  Marseille dreigt bovendien met juridische stappen tegen Villas-Boas. "Zijn verklaringen vandaag over onder meer voetbaldirecteur Pablo Longoria kunnen niet door de beugel", klinkt het in een mededeling van het bestuur. 

   

  "Zijn onophoudelijke inzet zou niet in vraag mogen worden gesteld. Integendeel, Pablo Longoria zou voor zijn werk in deze transferperiode, die kreunt onder een historische crisis, gelauwerd moeten worden."