Palmeiras wint Braziliaans onderonsje in finale van Copa Libertadores

  Breno Lopes was de matchwinnaar voor Palmeiras.

  Palmeiras heeft de finale van de Copa Libertadores gewonnen tegen Santos. Invaller Breno Lopes kopte de Braziliaanse club diep in de toegevoegde tijd naar de 1-0-overwinning. Voor Palmeiras is het de tweede eindzege in de Zuid-Amerikaanse Champions League. De vorige was in 1999.

  Palmeiras is de opvolger van Flamengo als winnaar van de Copa Libertadores. In het mythische Maracana in Rio de Janeiro zorgde invaller Breno Lopes voor de beslissing met een rake kopbal in de 99e minuut.

   

  "Ik had nooit gedroomd dat ik dit ooit van mijn leven zou meemaken, nog niet zo lang geleden speelde ik in tweede klasse", reageerde Lopes, die pas in november overkwam van Juventude.

   

  Tegenstander in de finale was provinciegenoot en eeuwige rivaal Santos. De twee ploegen zorgden dan ook voor een harde strijd op het veld, al was het spel armlastig en teleurstellend. Palmeiras scoorde met z'n enige bal tussen de palen. 

   

  Ook op Twitter leefde de rivaliteit. Gabriel Jesus (ex-Palmeiras) jende Neymar (ex-Santos) na de titel van zijn voormalige club.

   

  Voor coach Abel Ferreira, die in november overnam, was het de eerste titel uit zijn carrière. In de 84e minuut gooide hij er Lopes in, een gouden zet, zo bleek. Palmeiras mag nu volgende maand als Zuid-Amerikaanse vertegenwoordiger naar de FIFA Club World Cup in Qatar.

   

  Een 4.000-tal genodigden maakten het mee in het enorme stadion. Niet iedereen droeg maskers, maar allemaal hadden ze een coronatest ondergaan.

  De winning goal van Breno voor Palmeiras:

  Coach Abel Ferreira.

  Fans negeren coronafeestverbod

  Duizenden Palmeiras-fans legden de afstandsregels naast zich neer en verzamelden op verschillende punten in de stad en rond het Allianz Parque in Sao Paulo om de overwinning te vieren.

   

  Maar weinig mensen droegen een masker te midden van muziek, dans en vuurwerk. "Als ik vandaag sterf, zal ik gelukkig sterven", verwoordde Gabriel Firmino. "Palmeiras is mijn leven."

  Jesus (ex-Palmeiras) jent Neymar (ex-Santos):