Caufriez wordt voor de tweede keer dit seizoen (zwaar) geschorst

  Caufriez speelde een goede wedstrijd op Sclessin, maar werd ook uitgesloten.

  Niet enkel Hans Vanaken mist enkele wedstrijden in januari door een schorsing, ook STVV-verdediger Maximiliano Caufriez moet een tijdje langs de zijlijn toekijken. Voor zijn rode kaart tegen Standard krijgt hij vier speeldagen. 

  In het begin van de tweede helft op Sclessin ging Caufriez stevig in duel met Gavory. De STVV-verdediger onderschepte een hoge bal, maar ging te driest in en plantte zo zijn studs op de knie van zijn Franse opponent. Scheidsrechter Lothar D'Hondt duwde hem de rode kaart onder de neus. 

   

  Caufriez werd begin dit seizoen - toen nog als speler van Waasland-Beveren - al vier speeldagen (waarvan één met uitstel) geschorst wegens slaan naar OHL-verdediger Kotysch. Die voorwaardelijke speeldag staat nog open, en dus werd de verdediger rechtstreeks voor het Disciplinair Comité gedaagd.

   

  Op de zitting vandaag verdedigde Caufriez zich met hand en tand, maar het mocht niet zijn voor de speler van STVV.  Hij mist daardoor de duels tegen Club Brugge (10 januari), OHL (17 januari), Kortrijk (20 januari) en Moeskroen (23 januari). 

   

  STVV kan nog in beroep gaan.

  De rode kaart van Caufriez bij Waasland-Beveren: