Emma Meesseman (27) is de sterkste sportvrouw van het land. "Die erkenning deel ik graag met iedereen van de Belgian Cats", reageert ze. Samen met de nationale ploeg scoorde Meesseman een driepunter, want ook de Belgian Cats en de bondscoach vielen in de prijzen.
"Ik ben zeer dankbaar en vereerd dat ik deze trofee mag ontvangen. En dat in een bizar sportjaar", reageert Emma Meesseman vanuit Rusland, waar de Sportvrouw van het Jaar voor de topclub Jekaterinenburg speelt.
"Ik ben vooral blij dat basketbal op 1 staat op het Sportgala. Die erkenning deel ik erg graag met iedereen van de Belgian Cats."
"Voorts hoop ik dat we allemaal gezond blijven en dat we volgend jaar met alle Belgische atleten mooie prestaties zullen leveren op de Olympische Spelen in Tokio."
(lees voort onder video)
Eindelijk prijs voor Ann Wauters: "Voor en door de ploeg"
De Belgische basketbalvrouwen zijn in de bloemetjes gezet als Ploeg van het Jaar. Een prijs waar Ann Wauters (40) erg blij mee is. Sportvrouw van het Jaar werd ze nooit.
"Ik ben er zo gelukkig mee", lacht ze, "want de trofee voor Ploeg van het Jaar vind ik de mooiste. Het is er een voor en door de ploeg."
Als individuele atlete heeft Wauters het nooit tot Sportvrouw van het Jaar geschopt. Maar liefst 7 keer eindigde ze op het podium, maar nooit op het hoogste schavot.
"Daar heb ik nooit van wakker gelegen, maar dit doet wel deugd", geeft ze toe. "Ik botste altijd op sterke tegenstanders, voor mij was het een erkenning om in de top 3 te eindigen."
"En we blijven teamspelers. Ik ben erg zeker dat Emma deze prijs ook hoger inschat dan Sportvrouw van het Jaar."
"Het geeft ons weer een duwtje voor volgend jaar. Dan willen we weer schitteren", blikt Wauters al vooruit naar de Olympische Spelen.
(lees voort onder de video)
Bondscoach: "We willen nog prijzen pakken"
"3 prijzen voor ons: dat vind ik ronduit schitterend", reageert bondscoach Philip Mestdagh.
"Als ik er een mag uitkiezen, is het die voor Ploeg van het Jaar. Op die manier erkennen we ook het werk van onze medewerkers in de schaduw, zoals de kinesisten bijvoorbeeld."
Het mooiste moet misschien nog komen voor de Belgian Cats. Volgende zomer spelen ze op de mooiste bühne ter wereld: de Olympische Spelen.
"Laat deze erkenning een bijkomende motivatie zijn om komend seizoen nog harder te gaan", stelt Mestdagh. "Want we willen nog prijzen pakken."