Ga naar de inhoud

VIDEO: Vrouwen starten te snel, Alvarado zit met "den draad"

 za 12 december 2020 18:02
veldrijdsters
De lichten staan nog nog op rood of daar gaan de veldrijdsters al.

De Scheldecross voor vrouwen is niet geheel volgens plan verlopen. Eerst schoten ze te snel uit het startblok, daarna verpestte een ijzerdraadje de wedstrijd van wereldkampioene Ceylin Alvarado.

Enkele tienden te snel gestart

De derde manche van de X²O-trofee kon niet snel genoeg beginnen. De lichten stonden nog op rood toen het peloton uit de startblokken schoot. Volgens onze cocommentator Paul Herygers ging het om enkele tienden van een seconde.

 

"Ik stond nog stil en de rest was al weg", merkte winnares Denise Betsema achteraf op. "Daarna vielen ze ook voor me waardoor ik een inhaalrace heb moeten rijden. Gelukkig lukte dat aardig."

 

"Het was zeker een valse start", sprak nummer 2 Lucinda Brand, "maar op een gegeven moment ga je zelf ook maar mee. Als er niet ingegrepen wordt, kan je niet anders."

 

Sanne Cant was naar verluidt not amused. De Belgische kampioene finishte als 4e in Antwerpen, haar beste resultaat van het seizoen.

IJzerdraad verpest race Alvarado

Ceylin Alvarado zette dan weer haar slechtste resultaat van het seizoen neer. De wereldkampioene kwam pas als 23e over de streep, op bijna 4 minuten van winnares Denise Betsema.

 

Daar was een goede uitleg voor: Alvarado kampte met materiaalpech. In de 3e ronde draaide een stukje ijzer in haar achterwiel. 

 

Alvarado probeerde het ding los te peuteren, maar slaagde er niet in. Ze moest minutenlang naar de materiaalpost lopen en mocht de koers vergeten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Samenvatting Scheldecross vrouwen