Ga naar de inhoud

Italiaanse succescoach Massimiliano Allegri lonkt naar Premier League

 za 5 december 2020 11:22
Massimiliano Allegri was laatst aan de slag bij Juventus.
Massimiliano Allegri was laatst aan de slag bij Juventus.

In een interview met de Britse krant The Times heeft de Italiaanse voetbaltrainer Massimiliano Allegri gezinspeeld op een Engels avontuur. De voormalige coach van onder meer Milan en Juventus wil graag aan de slag in de Premier League.

Massimiliano Allegri zit zonder club sinds zijn afscheid van Juventus na het seizoen 2018-2019. Nu heeft Allegri, die als coach al 6 Italiaanse titels op zijn palmares heeft, zijn zinnen gezet op de Premier League. Dat verklapte de Italiaan in een interview met The Times.

 

"Ik ben 4 jaar bij Milan geweest en 5 bij Juventus. Ik wil nu opnieuw aan de slag, al is Italië wat moeilijk. Ik zou graag de Premier League eens ervaren", zegt Allegri, die eraan toevoegt dat hij Engelse lessen gevolgd heeft.

 

"Onder invloed van buitenlandse trainers heeft het Engelse voetbal veel vooruitgang geboekt. Het voetbal is nu gesofisticeerder en tactischer, met respect voor de Engelse tradities. Er is een goed evenwicht tussen het Engelse voetbal en de meer tactische aanpak van de nieuwe coaches."

 

Allegri blijkt een grote fan van het Liverpool van Jürgen Klopp. "Klopp levert fantastisch werk en Liverpool heeft een goeie balans gevonden. Het team wordt elk jaar sterker."